Apmeklējot Jelgavas medicīnas iestādes, jālieto sejas aizsargmaska (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Candid_Shots/Pixabay

Lai mazinātu Covid-19 izplatību, ierobežojumi noteikti arī Jelgavas medicīnas iestādēs, un viens no tiem paredz aizsargmasku lietošanu, liecina pilsētas pašvaldības publiskotā informācija.

Obligāta prasība lietot sejas masku ir Jelgavas pilsētas slimnīcā, Jelgavas poliklīnikā, SIA "Medicīnas sabiedrība "Optima 1"" un Zemgales Veselības centrā.

Jelgavas slimnīca virsārste Solveiga Ābola skaidroja, ka slimnīcā piesardzības pasākumi netiek atcelti jau no marta. Tas nozīmē, ka joprojām slimnīcā aizliegts apmeklēt pacientus nodaļās. Tuvinieki pacientiem sarūpēto var nodot slimnīcas garderobē, un darbinieki paciņu nogādās nodaļā.

"Visi slimnīcas sniegtie medicīniskie pakalpojumi - gan plānveida, gan ambulatorie - tiek nodrošināti tikai pēc iepriekšēja pieraksta, stingri ievērojot distanci. Turklāt ikvienam slimnīcas apmeklētājam jāņem vērā, ka medicīnas iestādes telpās ir jālieto sejas aizsargmaska. To lūgums pašiem pacientiem nodrošināt," klāstīja slimnīcas virsārste, piebilstot, ka slimnīcā ir aptieka, kurā sejas maskas var iegādāties.

Tāpat apmeklētājiem jāievēro divu metru distance un jādezinficē rokas. Dezinfekcijas līdzekļi ārstniecības iestādē tiek nodrošināti.

Arī Jelgavas poliklīnikas telpās jāizmanto līdzi paņemta sejas maska, rūpējoties par savu un apkārtējo cilvēku veselību. Tāpat poliklīnikā informē, ka no aizvadītās nedēļas ieiet iestādē var tikai pa galveno ieeju - ieeja no Rentgenoloģijas nodaļas puses ir slēgta.

"Medicīnas sabiedrības "Optima 1"" vadītāja Ingrīda Budrēvica norādīja, ka poliklīnikas apmeklētājiem ir obligāti jālieto sejas aizsargmaska, ko klienti aicināti ņemt līdzi.

"Tāpat aicinām, ierodoties poliklīnikā, dezinficēt rokas. Dezinfekcijas līdzeklis tiek nodrošināts. Būtiski apmeklētājiem atcerēties, ka pacienti tiek pieņemti tikai pēc iepriekšēja pieraksta un apmeklētāju pie ārsta pavada tikai viena pavadošā persona, turklāt pacienti poliklīnikā drīkst ierasties ne agrāk kā piecas minūtes pirms pieraksta laika," uzsvēra Budrēvica.

Arī Zemgales Veselības centra mājaslapā teikts, ka, apmeklējot iestādi, sejas maska ir obligāta. Tāpat jāievēro divu metru distance un jādezinficē rokas.

"Iestādē aizliegts atrasties personām, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija, kā arī personām, kurām ir elpceļu infekcijas pazīmes," teikts iestādes paziņojumā.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem līdz svētdienai Jelgavā bija zināms par 12 ar Covid-19 sasirgušajiem.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad hokeja komandā "Zemgale"/LLU atklāti vairāki Covid-19 gadījumi, uz desmit dienām pārtraukti klātienes treniņi Jelgavas Ledus sporta skolā.

Pašlaik hokeja komandā zināms par trim sasirgušajiem, taču daļa testu rezultātu vēl tiek gaidīta.

Kluba un izglītības iestādes direktors Aivars Zeltiņš apgalvoja, ka treniņi sporta skolā pārtraukti drošībai. Lai arī viens no hokeja komandas hokejistiem trenē skolas audzēkņus, pašlaik neesot pamata domāt, ka būtu inficējies arī kāds no jaunajiem sportistiem. Arī testēšana jaunajiem sportistiem netikšot rīkota.

Līdzīgi kā pavasarī, arī pašlaik, desmit dienas, treniņi skolā notiks attālināti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu