Deputāts: ar pārlieku plašiem ierobežojumiem "varam nokaut" svarīgākās nozares

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ēriks Pucens.
Ēriks Pucens. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunu Covid-19 ierobežojumu noteikšanā jārēķinās arī ar ekonomiku, jo nevaram to dēļ nomērdēt kādu no tautsaimniecības nozarēm, uzskata "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

No vienas puses, politiķis atzina, ka Veselības ministrijai jāpiedāvā plāns ierobežojumiem atkarībā no saslimšanas līmeņa valstī, lai viesnīcām, tūrisma firmām un citiem uzņēmējiem jau iepriekš būtu skaidrs, "pie kādiem scenārijiem, kas notiks".

Pucens reizē akcentēja, ka ar pārlieku plašiem ierobežojumiem "varam nokaut" svarīgākās nozares.

Politiķis uzsvēra, ka ar vīrusu "būs jāsadzīvo". Deputāts arī uzskata, ka uz Covid-19 saslimšanas statisku iespaidu atstājis testēšanas apjoms. Piemēram, attiecībā uz Kuldīgas apkaimi, kur ir deputāta dzīves vieta, politiķis uzskata, ka Covid-19 perēklis tur esot bijis visu laiku un neesot pēkšņi parādījies.

Pucens arī norāda, ka neesot loģiski, ka Kuldīgā gadatirgus netiek rīkots, bet ikdienas tirgus turpina būt vaļā. Tajā pašā laikā politiķis arī domā, ka tirgum ir jāpaliek vaļā, reizē apmeklētājiem ievērojot distanci. Frakcijas vadītāja vietnieks norāda, ka ir jāatbalsta mājražotāji un vietējās tradīcijas piedāvāt un iegādāties rudens ražu.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 13.oktobrī sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 straujo izplatību Latvijā.

Veicot 2169 Covid-19 izmeklējumus, aizvadītajā diennaktī reģistrēti 95 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Savukārt viens pacients ar apstiprinātu Covid-19 diagnozi miris.

Pagājušajā diennaktī 4,3% no visiem testiem bijuši pozitīvi.

SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu