Vai Bekingemas pils patiešām gatavojas "pazudušā dēla" atgriešanās brīdim?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Sipa/Scanpix

Saskaņā ar britu preses ziņojumiem princim Harijam tuvāko nedēļu laikā ieplānota "neatliekama" saruna ar savu vecmāmiņu, Lielbritānijas karalieni Elizabeti II. 

Karaliene ir ārkārtīgi neapmierināta ar to, kā mazdēls pēdējos mēnešos “izturas publiskajā telpā” - kas, pirmkārt, attiecas uz viņa politiskajiem paziņojumiem par vēlēšanām ASV.

"Šīs ir vissvarīgākās izvēles mūsu dzīvē," ietekmīgā izdevuma "Time" ikgadējā "TOP 100" cilvēku nosaukšanas video tiešraidē par vēlēšanām sacīja Megana. Tāpat viņa lika noprast, ka dosies vēlēt.

Harijs piebilda, ka viņš "nevarēs balsot šeit, ASV, bet daudzi no jums, iespējams, nezina, ka es visu mūžu nevarēju balsot Lielbritānijā".

Lielbritānijas karaliskā ģimene vienmēr ir palikusi politiski neitrāla, nekad nepiedaloties vēlēšanās un nekomentējot politiskos spēkus. Šoreiz, iespējams, Meganas ietekmēts, princis Harijs ir rīkojies pretēji. 

Vecmāmiņa izsaukusi mazdēlu uz nopietnu sarunu, un tiek runāts, ka Bekingemas pils jau tagad gatavojas uzņemt princi Hariju. 

Foto: Reuters/ScanPix

Kā Daily Mail atklājis kāds avots no pils darbiniekiem, viņiem pavēlēta sagatavot Frogmoras kotedžu Vindzoras pils teritorijā, iespējams, drīzai hercoga vizītei.  Arī karaliene nesen atgriezusies Vindzoras pilī, tāpēc tiek pamatoti uzskatīts, ka viņa varētu sarīkot sociāli distancētas sarunas ar Hariju.

Skaidrs ir viens, ka prinča vizīte dzimtajā pilsētā tiks glabāta cieši sargātā noslēpumā.

Prinča sieva, Saseksas hercogiene Megana, visticamāk, tikmēr kopā ar abu dēlu Ārčiju paliks Kalifornijā, jo viņu vārds netiek pieminēts. 

Ņemot vērā faktu, ka saskaņā ar likumu visiem, kas ierodas Lielbritānijā, valstī ir jāpavada divu nedēļu karantīna, ceļojums nebūs īss.

Karaliskās ģimenes eksperti uzskata, ka ceļojums ir arī nepieciešams, lai princis Harijs uzlabotu attiecības ar savu brāli princi Viljamu. 

Saseksas hercogi beidzot norēķinājušies arī ar Lielbritānijas nodokļu maksātājiem, atgriežot 2,4 miljonus sterliņu mārciņu (2,6 miljoni eiro) valsts kasē. Tāds bija Saseksas hercogu parāds par Frogmoras kotedžas Vindzorā dārgo renovāciju. Nodokļu maksātāju naudas tērēšana britu karaliskās ģimenes privātajām vajadzībām vienmēr bijis sensitīvs temats, tāpēc arī  nekad netika aizmirsts šo summu pieminēt, kad medijos parādījās jaunas ziņas par prinča Harija un Meganas privātajiem īpašumiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu