"Neviens loceklis man no tā nenokrita!" Ģirģens dalās sulīgās pārdomās par masku valkāšanu (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens Foto: Sintija Zandersone/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens svētdien savā "Facebook" kontā dalījies pārdomās par masku valkāšanu. Viņš uzsver, ka Covid-19 nav nekāda izklaide un, kaut arī pats nav masku nēsāšanas fans, viņš šo pienākumu ievēro un aicina to darīt arī citus, veltot kritiskus apzīmējumus "varoņiem", kas lepojas ar masku nenēsāšanu. 

"Covid-19 ir lipīgs, paaugstinās temperatūra, pazūd oža, ir bezspēks utt. Iespējams, daudzi jau ir pārslimojuši bez acīmredzamiem simptomiem vai komplikācijām. Manā paziņu lokā viena persona ir mirusi, viena atrodas karantīnā. Tā nav nekāda izklaide izslimot šo “zarazu”," uzsver ministrs. 

Ģirģens norāda, ka nav masku cienītājs, ārtelpās un darbā masku nenēsā, tomēr cenšas izvairīties no masveida pulcēšanās vietām: "Vakar, ieejot benzīntankā, uz tām piecām minūtēm uzliku pašdarinātu masku.

Neviens loceklis man no tā nenokrita, arī nejutos noniecināts vai aizskarts.

Pie tam jūtos neomulīgi, kad kāds tuvumā klepo, puņķojas vai šķauda."

Ministrs uzsvēra, ka šāda veida epidemioloģiskās drošības prasības par maskām veikalos, sabiedriskā transportā un citās vietās noteiktas uz divām nedēļām, un solīja: 

"Ja situācija uzlabosies, pats Ministru kabinetā cīnīšos PRET obligātu prasību nēsāt maskas,"

Viņaprāt, šādai prasībai būtu jābūt rekomendējošai, jo pamatprasība ir ievērot divu metru distanci un regulāri mazgāt rokas. 

"Anarhistiem vai “varoņiem” ar selfijiem no veikala vai autobusa bez maskas... Ja jau tiešām vēlaties līdz galam būt varoņi, atrodiet kādu draugu karantīnā ar Covid-19 diagnozi. Apskaujies, samīļojies un tad dokumentējiet savu pieredzi. Dalieties ar video par inficēšanās pieredzi un slimības gaitu. Vēlams pēc apskaušanās un samīļošanās pa tiešo doties uz mājām. Neapdraudiet citus, kas nevēlas inficēties. Par nakts diskotēku apmeklētājiem bez galvas labāk neizteikšos..." raksta ministrs. 

"Vispār jau Austrumeiropā ir tāds “po***isma” gēns.

Joprojām kaut kur klejo tas PSRS kolhoza sindroms... Kamēr pats vai ģimenē nenoliksies gar zemi, tikmēr var selfijoties," pārdomās dalās Ģirģens.

Vienlaikus pēc šīm kritiskajām piezīmēm ministrs uzsvēris, ka nevienu nenosoda, tikai daloties ar pieredzi un faktiem. "Es neesmu ne konspirāciju teoriju atbalstītājs, ne Covid-19 noliedzējs, neizplatu murgainus stāstus par obligātu čipošanu, vakcinēšanu. Tai pašā laikā nekrītu otrā galējībā - nēsāt masku ar smaidu uz lūpām un mazgāties dezinfekcijas līdzekļos," savu nostāju skaidro Ģirģens.

"Es vienkārši esmu cilvēks, racionāli domājošs un nelecu ar galvu nezināmā ūdenstilpē vai ugunskurā. Sargā sevi, un Dievs tevi pasargās. Maskai nav nekāda sakara ar valdības gāšanu. Ja tev ir vēlme - paraksties par neuzticības izteikšanu valdībai, nevis tēlo varoni pustukšā veikalā, autobusā vai benzīntankā.

Ja tev ir idejas, kā uzlabot valdības darbu vai kā risināt vienu vai otru problēmu, strādājam kopā," aicina Ģirģens, rezumējot, ka 

"divas nedēļas mēs varam pamēģināt būt piesardzīgi. Fascinē selfiji autobusos un veikalos ar tēmturi - esmu bez maskas."

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu