Latvijas Covid-19 upuri: tēvs un meita. Tuvinieki pauž bažas par reģionālo slimnīcu gatavību cīņā ar pandēmiju (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
NMPD iegādājas jaunu aprīkojumu īpaši smagu Covid-19 pacientu transportēšanai
NMPD iegādājas jaunu aprīkojumu īpaši smagu Covid-19 pacientu transportēšanai Foto: Dmitrijs Suļžics_F64

Pagājušonedēļ Covid-19 Kurzemē paņēma divus vienas ģimenes locekļus: tēvu un meitu. Ģimenes tuvinieki šobrīd cenšas noskaidrot, vai ārstu rīcība abos gadījumos bija pietiekami augstā līmenī un vai reģionālās slimnīcas ir gatavas pandēmijai, vēsta TV3 ziņas.

Tuvinieks TV3 atsūtījis vēstuli, kurā atklāj, ka pirmais ar Covid-19 saslima pensijas vecuma tēvs, kuram bijušas arī citas slimības. 

Vīrieša dzīvība izdzisusi Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī. Pēc tam saslimusi arī viņa 34 gadus vecā meita.

Ar ārsta rekomendācijām sieviete mājās ārstējās nedēļu, līdz svētdienā viņu aizveda uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu Ventspilī, kur konstatēja ielaistu abpusēju plaušu karsoni. Stāvoklis pasliktinājās, un Ventspils ārsti gribēja pacienti vest uz Rīgu, bet pēc viņu teiktā, "Rīga pacienti nav gribējusi ņemt pretī", vēstulē norāda tuvinieks.

Video: intervija ar NMPD vadītāju Lieni Cipuli

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule gan pauž, ka atraidījuma no Rīgas puses neesot bijis.

Paciente beigās nogādāta Infektoloģijas centrā, kur pēc dažām dienām sievietes dzīvība izdzisa. 

Cipule atzīst, – šajā divu ģimenes locekļu lietā ir daudz ko analizēt, tostarp ārstu sadarbību un reģionu darba kvalitāti, un cerams, ka gūtās mācības palīdzēs glābt citus cilvēkus.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu