Portlendā notiek konfrontācija policijas un protestētāju starpā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GORAN TOMASEVIC / REUTERS

ASV Oregonas štata Portlendā trešdienas vakarā saglabājās konfrontācija štata policijas un protestētāju starpā. Iepriekš prezidenta Donalda Trampa pretinieku grupējumi pilsētā dauzīja veikalu logus, bet štata gubernatore aktivizēja Nacionālo gvardi.

Maltnomas apgabala šerifa birojs izveidojušos situāciju atzina pa dumpi un aizturēja vismaz deviņus cilvēkus, norādot uz "plašo vardarbību" pilsētas centra rajonā un atkārtoti brīdinot, ka lietā tiks likta munīcija un asaru gāze.

Bruņoti policisti virzījās uz demonstrantu pusi, tomēr sadursmes neizraisījās, vēsta ziņu aģentūras AFP reportieris.

Protestētāji iepriekš centra parkā bija piedalījušies miermīlīgā mītiņā, ko organizēja kreiso radikāļu un kapitālisma pretinieku organizāciju koalīcija.

"Masu pulcēšanās Portlendas centrā joprojām tiek uzskatīta par dumpi. Nekavējoties atstājiet šo rajonu," teikts šerifa biroja paziņojumā, kas pirms plkst.20.30 tika publicēts tviterī.

Šerifa birojs iepriekš ziņoja, ka policisti tiek apmētāti ar dažādiem priekšmetiem, arī stikla pudelēm.

Portlendā vairākus mēnešus ilga protesti un nekārtības, kas aizsākās kā protests pret policijas brutalitāti, bet tad pārauga grautiņos, veikalu laupīšanā un dedzināšanā. Protestu gaitā pretējo nometņu konfrontācijā 29.augustā kāds kreisais ekstrēmists nošāva Trampa atbalstītāju Āronu Danielsonu.

Trešdien protestētāji, kas bija sapulcējušies pie Portlendas upes, solīja "nosargāt" otrdienas prezidenta vēlēšanu rezultātus. Bija redzami plakāti "Skaitiet katru balsi" un "Balsošana beigusies. Cīņa turpinās".

Vairākiem protestētājiem bija šaujamieroči, arī šautenes.

Vienā pretrasisma un pretimperiālisma plakātā bija attēlota šautene līdz ar uzrakstu "Mēs negribam Baidenu. Mēs gribam atriebību".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu