Kā uzglabāt? Un ja saldētavā vairs nav vietas?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ēdienus, kurus ēdīsiet tuvākajās dienās, lieciet ledusskapī, bet ēdienus, kuri ir pagatavoti lielākā daudzumā vēlākai ēšanai un ilgākai uzglabāšanai, lieciet saldētavā.

Ir pieejami speciāli trauki ēdienu uzglabāšanai, ir arī trauki ar vakuumu. Katrs var izvēlēties, kā viņam ir ērtāk. Galvenais, lai trauks ir tīrs un hermētiski noslēgts.

Ja ģimenē katram ir atšķirīgi ēšanas paradumi, tad var katram ēdienus porcionēt trauciņos ar uzrakstiem, kam tie paredzēti.

Ja vārāt vairākām dienām zupu vai kādu pamatēdienu un to ēd visi, to var uzglabāt arī katlā, liekot ledusskapī. Taču ēdiens no trauka ir jāņem ar tīru karoti, lai neradītu kādu piesārņojumu un neveicinātu ēdiena bojāšanos.

Ja saldētavā nav vietas…

Ja dažādu iemeslu dēļ nav iespējas ēdienu sasaldēt, ledusskapī slēgtos traukos var ērti uzglabāt vārītus kartupeļus, graudaugus, pupiņas, zupas, mērces, gaļas, zivs ēdienus un tos pirms ēšanas uzsildīt.

Rīvētus kāpostus, burkānus salātiem var uzglabāt slēgtā traukā, tiem uzklājot sausu papīra salveti. Tā salātu sastāvdaļas būs svaigas ilgāk. To var darīt arī ar visām zaļajām lapām, kas ātri apvīst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu