Auto no tilta iekrīt upē; braucēji steidz glābt aliņu un cigaretes (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Klusu pēcpusdienu mierīgo Vecumnieku apkaimē pēkšņi satricināja neierastas skaņas un blīkšķis, jo mazajā Taļķes upītē no tilta bija iekritis auto.

Ar sarkana Volkswagen Passat vadību nebija ticis galā iereibis šoferītis. Viņam objektīvu, taču neattaisnojamu iemeslu dēļ neizdevās šķērsot upīti pa tiltu, automobilis izbrauca cauri tilta margām un nokrita no vairāku metru augstuma.

Kā raidījumam Degpunktā stāsta notikušā liecinieks, turpat netālu dzīvojošais Ēriks, viņš nekavējoties steidzies uz notikuma vietu un saucis, vai ar upē iekritušā auto pasažieriem viss ir kārtībā. Tad viņš redzējis, ka no automobiļa izkāpj pasažieris un arī vadītājs grasās pamest dubļos grimstošo auto, un sapratis, ka šoreiz iztikts bez traģēdijas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lai gan laika apstākļi ne tuvu nav vasarīgi un ūdens Latvijas upēs ir robežās no 6 līdz 9 grādiem, pasažieris tā vietā, lai steigtu palīdzēt savam kompanjonam vai vismaz pats mestos krastā, bija aizņemts ar aliņa un cigarešu glābšanu. 

Nav zināms, cik lielā mērā tas izdevās, taču viens ir zināms - kad notikuma vietā ieradās mediķi un policisti, abi braucēji bija paspējuši aizbēgt un noslēpties. Kā Degpunktā stāsta Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, likumsargiem vadītāju ātri vien izdevās atrast, un viņa izelpā tika konstatētas 2,29 promiles.  

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Vēlāk izrādījās, ka vīrieši bija lietojuši alkoholu jau no paša rīta, turklāt pāris stundas pirms iekrišanas upē tika sadragāts cits braucamais, arī VW Passat. Sapratis, ka tas nav lietojams, vīrietis sēdās pie otra auto stūres. Pēc liecinieku teiktā, viņi ar kompanjonu tā vairākas reizes mērojuši ceļu uz Vecumniekiem un atpakaļ, un vienā reizē mašīnā bijusi arī sieviete un bērni. 

Pret dzērājšoferi ierosinātas trīs administratīvās lietvedības: par braukšanu reibumā, par avārijas vietas pamešanu un par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu