Masks šogad nopelnījis vairāk nekā $100 miljardus un kļuvis par otro bagātāko cilvēku pasaulē (20)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Īlons Masks bagātāko cilvēku sarakstā apsteidzis ne tikai “Facebook” dibinātāju Marku Zakerbergu, bet arī “Microsoft” dibinātāju Bilu Geitsu. Par Masku bagātāks ir tikai “Amazon” dibinātājs Džefs Bezoss.

Kā liecina “Bloomberg” miljardieru saraksta informācija, “Tesla” un “SpaceX” dibinātājs Masks kļuvis par otro bagātāko cilvēku pasaulē. Viņa aktīvu apjoms novērtēts ar 127,9 miljardiem dolāru. Jāatzīmē, ka šogad vien Masks savu kapitālu spējis audzēt par 100,3 miljardiem dolāru, kas ir labākais rādītājs starp 500 bagātākajiem cilvēkiem pasaulē.

Vēl šā gada janvārī Masks ieņēma 35. vietu, tomēr, pateicoties straujam “Tesla” akciju vērtības kāpumam, Maska bagātību apjoms ir ļāvis miljardierim pakāpties uz 2. vietu.

Kas attiecas uz Bilu Geitsu, viņš otro reizi astoņu gadu laikā atkāpies uz trešo vietu. Viņa bagātību apjoms ir 127,7 miljardi dolāru. “Bloomberg” bagātnieku indeksa sastādītāji norāda, ka Geitss būtu saglabājis otro vietu, ja nebūtu ieguldījis lielus līdzekļus labdarībā.

Pirmo vietu bagātnieku sarakstā joprojām ieņem “Amazon” dibinātājs un vadītājs Džefs Bezoss.

Reitinga autori tāpat atzīmē, ka šis gads ir bijis ļoti ienesīgs bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, kuri, neraugoties uz pandēmiju, ir spējuši nopelnīt 1,3 triljonus dolāru.

Nedēļu iepriekš Masks apsteidza “Facebook” dibinātāju Marku Zakerbergu un ieņēma trešo vietu šajā indeksā. Īsi pirms tam Maska bagātību apjoms pieauga par teju 10 miljardiem dolāru dienas laikā. Vēl pagājušās nedēļas sākumā viņa aktīvu vērtība bija mērāma ar 99,3 miljardiem dolāru, bet, turpinot pieaugt “Tesla” akcijām, turpina pieaugt arī Maska bagātība.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu