Kaimiņš: Daļa no opozīcijas izgaismotajām budžeta nepilnībām ir "par lietu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vismaz daļa no opozīcijas politiķu piecu dienu laikā izgaismotajām nākamā gada budžeta projekta nepilnībām ir "par lietu", vērtējot debates par budžetu pavadošajiem likumprojektiem, sacīja koalīcijas deputāts Artuss Kaimiņš.

Stāstot par saviem novērojumiem, Kaimiņš secinājis, ka piecas dienas Saeimā pamatā pagājušas opozīcijas monologos, jo koalīcijas neiesaistīšanās debatēs nerada iespēju dialogam.

"Tas ir absolūti nepieņemami. Finanšu ministram, arī pārējiem ministriem ir jāpiedalās šajā budžeta sēdē, jārunā un jāaizstāv budžets. Arī es jūtos kā ķīlnieks, jo man nebija iespējas klausīties Budžeta komisijas sēdes, lai saprastu notikušās debates," teica politiķis.

Kaimiņš uzskata, ka vismaz daļa opozīcijas aizrādījumu un brīdinājumu saistībā ar virzītajiem grozījumiem būtu jāņem vērā. "Redzot to, kā piecas dienas visiem spēkiem opozīcijas pārstāvji norāda uz dažādām kļūdām, jāsaka, ka dažas no tām ir par lietu. Un es neredzu pozīcijas atbildi. Mārtiņ Bondar (AP), kāpēc tu neskaidro, kas notika Budžeta komisijas sēdē? Paskaidrojiet man!" dusmojās deputāts.

Viņš piekrita, ka budžets ir "politikas spogulis", uzsverot, ka šādā situācijā arī nedrīkst celt Ministru kabineta locekļu algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu