Kruīzs uz "nekurieni" Singapūrā pārtraukts pēc pasažiera saslimšanas ar Covid-19

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Kruīzu kuģniecības “Royal Caribbean” kuģis, kas Singapūrā bija devies kruīzā uz “nekurieni”, atgriezies ostā pēc tam, kad kādam no kuģa pasažieriem apstiprināta inficēšanās ar Covid-19, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Cenšoties gūt ienākumus laikā, kad ceļošana pasaulē ir gandrīz pilnībā apstājusies Covid-19 pandēmijas dēļ, vairākas kruīza kompānijas Singapūrā novembrī sāka piedāvāt kruīzus bez konkrēta galamērķa. 

“Royal Caribbean” kuģis “Quantum of the Seas” bija devies četru dienu kruīzā Singapūras piekrastē. 

Kruīzi uz nekurieni ir pieejami tikai Singapūras iedzīvotājiem. Lai dotos kruīzā, ikvienam pasažierim būs jāapliecina, ka viņam veikts Covid-19 tests un ka tas bijis negatīvs.  

Lai nodrošinātu distancēšanās un higiēnas prasību ievērošanu, kuģī “Quantum of the Seas” tika uzņemti ne vairāk kā 50% no maksimāli iespējamā pasažieru skaita. 

Neskatoties uz ievērotajiem piesardzības pasākumiem, vienam no kruīza pasažieriem konstatēts Covid-19.  

Reaģējot uz pozitīvo testu, “Quantum of the Seas” nekavējoties par notikušo informēja Singapūras varas iestādes un atgriezās ostā. Pasažieriem būs liegts pamest kuģi līdz brīdim, kad tiks apkopota informācija par visām viņu kontaktpersonām. 

Singapūras Tūrisma valdes pārstāvji informēja, ka Covid-19 testi veikti arī visiem pasažieriem, kas kontaktējušies ar inficēto pasažieri, tomēr nevienā gadījumā šis tests nebija pozitīvs. Piesardzības nolūkā visas šīs personas uz laiku tiks izolētas.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu