Topošās māmiņas panikā: sejas maska jālieto pat dzemdībās! (4)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Vai tiešām šobrīd topošajām māmiņām jālaiž pasaulē mazulīši, esot sejas maskās? 

Sejas masku lietošana dzemdībās ir obligāta prasība. To uzzinot, rīdziniece Lita ir neizpratnē. Dzemdībās, kad ir kontrakcijas, ļoti svarīgi ir dziļi ieelpot un izelpot, taču ar masku uz sejas tas tikpat kā neesot iespējams.

Vairums Latvijas slimnīcu apstiprina, ka dzemdētājām sejas maska ir obligāta prasība visu dzemdību laiku, un dažas atzīst, ka

sejas maska dzemdētājām jālieto, pat neraugoties, ka Covid-19 tests ir negatīvs. Tas esot drošības apsvērumu dēļ, lai mazinātu risku  ar Covid-19 inficēties mediķiem.

Arī Rīgas Dzemdību namā sejas maskās  dzemdētājām ir  jābūt, taču

to drīkst noņemt mazuļa izstumšanas fāzē.

Lita gan ir neizpratnē, kālab dzemdētājām jābūt sejas maskā līdz dzemdību pēdējai fāzei, ja izstumšanas brīdī tomēr drīkst būt bez sejas maskas, jo arī tad varot inficēt mediķus. Lita uzskata: ja medicīnas personālam ir atbilstošs aizsargtērps un ievērotas citas drošības prasības, tad dzemdētājai jāļauj būt bez sejas maskas. Citādi esot necilvēcīgi.

Ir medicīnas iestādes, kurās ļauj dzemdētājām sejas masku nelietot, ja ir negatīvs Covid-19 tests. Ierodoties slimnīcā, arī Rīgas Dzemdību namā, grūtniecēm tiek veikts Covid-19 tests, taču rezultāti ir zināmi ne ātrāk kā pēc 12 stundām, kad vairumā gadījumu dzemdības jau beigušās.

“Bez Tabu” noskaidro, ka Latvijā ir arī dzemdību nodaļas, kurās ļauj dzemdētājām būt bez sejas maskas, jo citādi esot ļoti grūti elpot. Medicīnas personālu no potenciālas inficēšanās pasargājot aizsargtērps un dezinfekcijas pasākumi.

Vairāk skaties video!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu