Kariņš: Valdības lēmumi Covid-19 krīzes mazināšanai kļuvuši saprātīgāki (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Valdības lēmumi Covid-19 krīzes mazināšanai kļuvuši saprātīgāki, piektdien sociālo partneru un valdības pārstāvju veidojošajā Nacionālajās trīspusējās sadarbības padomes sēdē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kariņš norādīja, ka ir pagājis ilgs laiks, kamēr vairums sabiedrības un valdības locekļi saprata, ka Covid-19 radītā krīze ir ļoti smaga.

"Pavasara veiksme deva pārliecību, ka esam izņēmums, protam labāk. Mēs pavasarī visi kā viens reaģējām zibenīgi, savukārt vasara bija gara un mierīga, un septembrī cipari sāka mainīties, vairums negribēja saredzēt, ka tas ir drauds," klāstīja Kariņš.

Premjers informēja, ka rit 11.nedēļa, kad Covid-19 inficēto skaits turpina augt, radot pārslodzi veselības aprūpē. "Šķiet, visi ir sapratuši, ka lieta ir nopietna," piebilda Kariņš.

Viņa vērtējumā, gan sabiedrība, gan valdība atkal ir vienota. "Valdībā visiem ir vienāda sapratne un lēmumi beidzot kļūst saprātīgāki," secināja Kariņš.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai valdība ceturtdien lēma par stingrāku ierobežojumu ieviešanu no 21.decembra.

Ierobežojumi būs spēkā trīs nedēļas līdz 11.janvārim, un tie neskars iedzīvotāju pārvietošanās brīvību.

Ierobežojumi attieksies uz pulcēšanos un tirdzniecību. Vienlaikus noteikts, ka 1.-6. klašu skolēniem par vienu nedēļu tiks pagarināts brīvlaiks.

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu no 6.novembra līdz 11.janvārim valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu