Dzērājšoferis iznīcina auto un atvadās arī no tiesībām (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Imantā, iepretim Slokas ielas 111.namam ap pusčetriem no rīta kārtības sargi pamanīja pamatīgi apskādētu auto, ap kuru grozījās trīs vīrieši. Bija acīm redzams, ka ir noticis satiksmes negadījums, kurā auto ir izbraucis caur žogu, nopostījis sabiedriskā transporta pieturu un apstājies tikai krietnu gabalu tālāk pēc "lidojuma" pāri gājēju pārejai.

"Policisti apstājās, lai noskaidrotu, kas ir noticis. Vēlāk noskaidrojās, ka viens no šiem vīriešiem ir Audi markas transportlīdzekļa vadītājs, kurš izraisījis arī avāriju. Otrs vīrietis no šiem trim bija šofera draugs, kurš bija atbraucis uz notikuma vietu, bet trešais bija aculiecinieks, pie kura mājas bija notikusi šī avārija," raidījumam Degpunktā stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne.

Lai gan pastāvēja varbūtība, ka Audi automobilis ir saslīdējis un tā šoferis vienkārši nav ticis galā ar tā vadību, sarunas gaitā ar bojātā auto vadītāju inspektoriem radās aizdomas, ka notikušais nav vis vienkāršs nelaimes gadījums un 21 gadu vecais vīrietis pirms sēšanās pie stūres varētu būt iedzēris. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pārbaudot personas datus, ātri vien noskaidrojās, ka avārijas izraisītājam nemaz nav likumīgā kārtā iegūtas autovadītāja apliecības, turklāt Valsts policijas darbinieku pasniegtais alkometrs uzrādīja 1,32 promiļu reibumu.

"Es izdzēru tikai četrus malkus Mokas," teica sasistā auto vadītājs, tomēr tas nekalpo ne kā attaisnojums, ne vainu mīkstinošs apstāklis. Jaunais vīrietis atbildēs gan ar savu auto, kura remonta iespējas vēl ir jāvērtē, gan ar zaudējumu atlīdzināšanu apdrošinātājiem par trešo personu mantas bojāšanu, turklāt pret viņu jau ir ierosināta krimināllieta. 

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu