Slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits nedaudz samazinājies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā stacionēti 119 Covid-19 pacienti, to skaitā 11 slimnieki pārvesti, tomēr izrakstīto skaits bijis lielāks, līdz ar to slimnīcās esošo ar jauno koronavīrusu sirgstošo cilvēku kopskaits samazinājies līdz 948, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

No stacionāros esošajiem pacientiem 900 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 48 ar smagu slimības gaitu.

Pēdējās diennakts laikā no stacionāra izrakstīti 145 pacienti, līdz ar to kopā no stacionāra izrakstīta 2801 ar jauno koronavīrusu sasirgusi persona.

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā pašlaik Covid-19 pacientu aprūpei pietiek gan mākslīgās plaušu ventilācijas iekārtu, gan skābekļa, aģentūrai LETA atzina slimnīcas pārstāve Janita Veinberga. Pēc viņas paustā, visbūtiskāk pietrūkst personāls.

Kā ziņots, jau no piektdienas, 23.decembra, slimnīcās pārtraukta plānveida palīdzības sniegšana. 

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka stacionāros palīdzība nepieciešama arvien vairāk cilvēkiem, kas saslimuši ar Covid-19. Šīm personām palīdzības sniegšana ir neatliekama, jo viena no Covid-19 izpausmēm ir apgrūtināta elpošana, un tā nevar pagaidīt, atzina veselības ministre Ilze Viņķele.

Atšķirībā no pavasara ambulatoro pakalpojumu sniegšana turpinās.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule savukārt ceturtdien atzina, ka Covid-19 radītās veselības aprūpes sistēmas pārslodzes dēļ neviens pacients Latvijā vairs nevar būt drošs, ka laicīgi saņems visu nepieciešamo palīdzību.

Viņa skaidroja, ka veselības aprūpes sistēmas pārslodzes rezultātā ir ietekmēta ne tikai Covid-19 pacientu, bet arī ar citām slimībām sasirgušo cilvēku ārstēšana. Situācijā, kad vairums slimnīcu ir pārpildītas un līdz nonākšanai ārstniecības iestādē ir jāmēro garāks ceļš, esot arī lielāks izaicinājums neatliekamās palīdzības mediķiem, kuriem ilgāk jāspēj "noturēt pacientus".

Cipule ar bažām prognozēja, ka

stacionējamo Covid-19 pacientu skaits tuvākajā laikā palielināsies,

jo pasliktināsies veselības stāvoklis daļai no tiem rekorddaudzajiem pacientiem, kuri pozitīvus Covid-19 testus saņēma pagājušajā nedēļā.

Kā ziņots, otrdien reģistrēts līdz šim lielākais vienā dienā atklāto Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits - 1145 cilvēki, bet 20 cilvēki ar šo slimību miruši. 

Foto: Covid-19 pacientu ārstēšana stacionāra «Gaiļezers» bīstamo infekciju nodaļā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu