Telekomunikācijas nozarē pēc apgrozījuma pērn līdera titulu ieguvis "LMT"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Telekomunikācijas nozares līderis pēc apgrozījuma 2019.gadā bija mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons" (LMT), kas apsteidzis iepriekšējo gadu līderi telekomunikācijas uzņēmumu "Tet", liecina aģentūras LETA un SIA "Firmas.lv" veidotais "Latvijas Biznesa gada pārskats 2020".

LMT 2019.gadā sasniedza 186,099 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Otrajā pozīcijā ar 184,198 miljonu eiro apgrozījumu ierindojusies "Tet", bet trijnieku noslēdz mobilo sakaru operators "Tele2", kas pērn strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu un savu pozīciju nozares lielāko uzņēmumu sarakstā, salīdzinot ar pagājušā gada pārskatu, nav mainījis.

Tāpat nemainīgu pozīciju ieņem arī mobilo sakaru operators "Bite Latvija", kura apgrozījums bija 115,377 miljoni eiro, līdzīgi kā pirms gada piektajā vietā ierindojusies telekomunikāciju kompānija "Api Mobile", kas pērn sasniedza 41,639 miljonu eiro apgrozījumu. Sestajā vietā ierindots telekomunikācijas uzņēmums "Citrus Solutions", kas sarakstā pakāpies par vienu pozīciju un 2019.gadu noslēdza ar 30,997 miljonu eiro apgrozījumu.

Saraksta septītajā pozīcijā atrodas telekomunikāciju kompānija "Lexico Telecom LTD", kas pērn strādāja ar 23,938 miljonu eiro apgrozījumu un sarakstā pakāpusies par vienu pozīciju augstāk. Ar 19,378 miljonu eiro apgrozījumu nozares saraksta astotajā pozīcijā ierindota "Brilliant Telecom".

Pēc apgrozījuma devītais lielākais telekomunikācijas nozares uzņēmums pērn bija "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", kas strādāja ar 19,011 miljonu eiro apgrozījumu, bet desmitnieku noslēdz telekomunikāciju kompānija "Baltcom", kas pērn sasniedza 17,713 miljonu eiro apgrozījumu.

"Latvijas biznesa gada pārskats" ir Latvijas tautsaimniecības apskats, kurā tiek izvērtēti uzņēmumu darbības rādītāji pēc gada pārskatu datiem. Pētījumā ir apskatīti uzņēmumu TOP vairāk nekā 60 nozarēs un dažādos rakursos: pēc apgrozījuma, peļņas, darbinieku skaita, reģionu attīstības, piesaistītajām investīcijām u.c. Tajā sniegti profesionālo asociāciju un nozares speciālistu viedokļi par aizvadītā gada rezultātiem un nākotnes prognozes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu