Slimnīcās ievietoto Covid-19 pacientu skaits pārsniedz tūkstoti (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers"  Bīstamo infekciju nodaļas personāls gatavojas Covid-19 pacientu aprūpei.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Bīstamo infekciju nodaļas personāls gatavojas Covid-19 pacientu aprūpei. Foto: Edijs Pālens/LETA

Otrajos Ziemassvētkos Latvijā stacionēti 79 Covid-19 pacienti, bet izrakstīti 38, tādējādi slimnīcās patlaban mediķu palīdzību saņem 1010 cilvēki, kuriem ir šī infekcija, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati. 

954 slimnīcās ievietotajiem cilvēkiem slimības gaita ir vidēji smaga, bet 56 ir smagā stāvoklī. 

Kopš pandēmijas sākuma stacionēti kopā 3074 cilvēki.

TVNET jau ziņoja, ka vakar Latvijā veikti 5054 Covid-19 testi un 511 gadījumos reģistrēta inficēšanās, savukārt 44 cilvēki miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) informācija. 

Kā ziņots, sakarā ar pieaugošo Covid-19 stacionēto pacientu skaitu no 10.decembra Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis veselības aprūpes sistēmā. 

Savukārt no 23.decembra uz divām nedēļām pārtraukta plānveida stacionārās palīdzības sniegšana slimnīcās. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka stacionāros pašlaik ir ap 1000 Covid-19 pacientu. Šīm personām palīdzības sniegšana ir neatliekama, jo viena no Covid-19 izpausmēm ir apgrūtināta elpošana, un tā nevar pagaidīt, iepriekš skaidroja amatpersonas. 

Atšķirībā no pavasara, ambulatoro pakalpoju sniegšana turpinās. Tāpat tiek nodrošināta neatliekamā medicīniskā un akūtā palīdzība, tai skaitā izmeklējumi un konsultācijas, kas nepieciešamas. Nav atceltas arī onkoloģiskās, dzīvību glābjošas, kā arī tādas operācijas, kuru atcelšanas rezultātā var iestāties invaliditāte.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu