Par agresīvu braukšanu sodu saņem pārāk lēns autobusa vadītājs (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Otrajos Ziemassvētkos Valsts policija (VP) uz Latvijas autoceļiem noformējusi 20 administratīvā pārkāpuma protokolus par agresīvu braukšanu, kas ir ievērojami vairāk nekā ikdienā, savukārt par braukšanu alkohola reibumā noformēti 15 protokoli, kā arī viens autovadītājs pieķerts, sēdies pie stūres narkotisko vielu ietekmē.

Desmit no agresīvajiem braucējiem sestdien apturēti Kurzemes reģionā, astoņi - Rīgas reģionā, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē. Viens no agresīvajiem šoferiem Kurzemes pusē stūrēja autobusu nesankcionētajā braucienā uz Liepāju, kurā piedalīties bija aicinājušas ar Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem neapmierinātas personas.

VP norāda, ka autobusa vadītājs ar savām darbībām apzināti traucēja ceļu satiksmi, bez nepieciešamības braucot ar pārāk mazu ātrumu, kā rezultātā aiz transportlīdzekļa bija izveidojusies apmēram kilometru gara rinda.

"Tādējādi ar šādu darbību, kas traktējama kā agresīva braukšana, ne tikai tika ignorēta citu ceļu satiksmes dalībnieku intereses, bet būtiski traucēta satiksme un radīts satiksmei bīstama situācija," norādīja VP, piebilstot, ka pārkāpumi tiek fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un identificētām personām sods par tiem būs neizbēgams.

Par agresīvu braukšanu piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām jeb 70 - 280 eiro, kā arī sešus soda punktus. 

Papildus tam VP oficiālā statistika liecina, ka Kurzemes reģionā sestdien policija reģistrējusi tikai divus pie stūres alkohola reibumā sēdušos cilvēkus. Viens dzērājšoferis apturēts Vidzemes reģionā, vēl divi - Zemgalē, četri - Rīgas reģionā, kur konstatēts arī viens autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies narkotisko vielu ietekmē, savukārt visvairāk - seši - grādīgos dzērienus lietojuši šoferi Otrajos Ziemassvētkos apturēti Latgalē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu