Japānā sāk tirgot pasaulē dinamiskāko auto (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Aspark Owl
Aspark Owl Foto: Publicitātes foto

Osakā, Japānā, durvis vēris uzņēmuma Aspark salons, kurā interesenti varēs uzzināt visu par pasaulē dinamiskāko ielas auto - elektrisko Owl, kurš 100 km/h var sasniegt 1,69 sekundēs.

Pirmo reizi par Aspark Owl pasaulei tika pastāstīts pirms vairākiem gadiem, un jau tad japāņi skaļi deklamēja, ka šis būs visātrākais auto. Ne maksimālā ātruma, bet gan paātrinājuma ziņā.

Jau sākumā Aspark solīja, ka elektriskais superautomobilis spēs 100 km/h sasniegt 1,96 sekundēs. Tuvāk ražošanas sākumam dinamikas rādītāji vēl nedaudz uzlabojās un tagad tās ir 1,69 sekundes līdz simtam.

Tam, kurš vēlēsies izbaudīt kosmisko paātrinājumu, nekas cits neatliks, kā vērsties pie Aspark vai pat doties uz Osaku un veikt sava spēkrata tiešo pasūtīšanu klātienē. Protams, kad tā būs iespējama plašo ceļošanas ierobežojumu dēļ un pircējs varēs apliecināt maksātspēju ar brīvi pieejamiem 2 900 000 eiro.

Tikai 99 centimetrus augstais Aspark Owl ir apgādāts ar 800 voltu 64 kilovatstundu bateriju un četriem elektromotoriem, kuru kopējā veiktspēja ir 2012 ZS un 2000 Nm. Tādējādi japāņu superauto aiz muguras atstāj tādus elektrobrīnumus kā 1900 ZS spēcīgos Pininfarina Battista un Rimac C_Two, kā arī Lotus Evija (2000 ZS un 1700 Nm).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu