Slimnīcu biedrība: Covid-19 dēļ situācija slimnīcās ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas poliklīnikā notiek preses pasākums, kurā informē par speciālistu gatavību identificēt koronavīrusa pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

 Covid-19 izplatības dēļ situācija Latvijas slimnīcās ir starp sarežģītu un ļoti sarežģītu, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs.

Kalējs uzsvēra, ka slimnīcās nonākošo Covid-19 pacientu skaits turpina augt, īpaši smagi slimo, turklāt nereti inficējas arī ārsti. Viņš atgādināja, ka ļoti būtiska problēma ir medicīnas personāla pieejamība kopumā.

Biedrības pārstāvja redzējumā,

vienīgais risinājums ir panākt to, lai slimnīcās nonāk mazāk ar Covid-19 saslimušo, un tā ir visas sabiedrības atbildība.

Viņš arī domā, ka situāciju uzlabos vakcinēšana pret Covid-19, bet tās veicināšanai sabiedrībai nepieciešams sniegt vairāk informācijas par vakcinēšanas lietderību, jo daudzviet cilvēki šajā jautājumā vēl ir gana skeptiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu