Helmes paātrina savu izaugsmi, iegādājoties citus IT uzņēmumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

No 2020. gada 30. decembra uzņēmumam T2T ir mainīts nosaukums, un turpmāk tas būs pazīstams kā Helmes Latvia, pārstāvot Helmes globālo zīmolu. Bijušais Tet meitasuzņēmums T2T kļuva par daļu no Helmes grupas 3. augustā, kad starptautiskais programmatūras risinājumu uzņēmums Helmes, sekojot savam attīstības plānam, parakstīja līgumu ar Latvijas tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu Tet par visu tā meitasuzņēmuma T2T akciju iegādi. Helmes mērķtiecīgi orientējas uz eksporta attīstību, un arī šī darījuma mērķis bija paātrināt uzņēmuma izaugsmi un piesaistīt jaunus talantus un stratēģiskos klientus.

“Mums ir svarīgi, lai mūsu darbinieki justos iedvesmoti nepārtraukti mācīties un uzlabot savas prasmes, lai viņi turpinātu savu profesionālo izaugsmi un lai viņi saņemtu labu atalgojumu par savu darbu. Helmes uzņēmums strauji aug, un plānojam, ka līdz šī gada beigām mēs jau nodarbināsim vairāk kā 1000 cilvēku,” uzsver Helmes izpilddirektors Jāns Pillesārs (Jaan Pillesaar).

Helmes zīmols nekad nav bijis tikai mārketinga projekts, to veido milzīgs katra darbinieka ieguldījums. Helmes pamatvērtības ir drosme, rūpes un efektivitāte. Helmes paplašināšanās stratēģija ir izrādījusies veiksmīga, un uzņēmums turpina savu izaugsmes ceļu.

Helmes klientu apmierinātības aptauja liecina, ka 2019. gada četros ceturkšņos gandrīz 80% Helmes klientu novērtējuši Helmes komandas servisu kā “izcilu” vai “ļoti labu”. Turklāt, liela daļa Helmes klientu ir ilglaicīgie klienti, un sadarbības ilgums bieži vien ir vairāk nekā 10 gadu. Helmes mārketinga vadītāja Katarīna Rosipu (Katariina Roosipuu) teic, ka veiksmes atslēga slēpjoties Helmes pamatvērtībās, jo uzņēmums izrāda lielas rūpes par saviem darbiniekiem, tādējādi piesaistot un noturot savā uzņēmumā talantīgākos profesionāļus, kuri, savukārt, klientiem rada un pienes augstu uzņēmējdarbības vērtību. Tas veicina uzņēmuma dabisko izaugsmi, līdzīgi kā to veicina arī citu uzņēmumu ar līdzīgu darba kultūru pievienošana.

Helmes neatlaidīgi iegulda resursus apzinātos pētījumos un investē savu darbinieku izaugsmē un labsajūtā, pieņemot darbā talantīgus cilvēkus un pēc tam palīdzot viņiem augt, kļūt vēl zinošākiem un gūt gandarījumu darbā un savā brīvajā laikā. Šī stratēģija acīmredzami arī nodrošinājusi Helmes lēcienu Igaunijas mīlētāko darba devēju topā, un pēc 2019. gada Kantar zīmolu reputācijas aptaujas datiem uzņēmums Helmes ir kļuvis par pievilcīgāko darba devēju pielāgoto programmatūru izstrādes nozarē Igaunijā.

“Interesants ir arī Helmes darbinieku struktūras modelis, jo katra profesionāļu komanda darbojas patstāvīgi kā autonoma šūniņa. Šajā darbības stilā tiek paņemts labākais no agile projektu vadības, tādējādi komandas ir pašorganizētas un daudzfunkcionālas, vienlaikus ievērojot labākās uzņēmējdarbības prakses. Jāpiebilst, ka Helmes organizācijas struktūra ir horizontāla un starp darbiniekiem nav vidēja vadības līmeņa, kas pastarpināti darbotos vai veiktu organizatorisko funkciju, tā vietā katrs darbinieks fokusējas uz klienta biznesa mērķiem un organizācijas vērtībām. Savukārt pašiem darbiniekiem tiek sniegts liels atbalsts caur iekšējām un ārējām apmācībām un atbilstošu kouču jeb mentoru pieejamību, kas secīgi paaugstina darbinieka produktivitāti un atalgojumu,” par uzņēmuma struktūras atšķirībām papildina Helmes Latvia izpilddirektors Viesturs Bulāns.  

Helmes darbojas nozarē jau gandrīz 30 gadus un šobrīd nodarbina aptuveni 1000 darbinieku. 2019. gadā Helmes apgrozījums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu pieauga par 34 procentiem līdz 41,8 miljoniem eiro, savukārt uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 21 procentu līdz 5,4 miljoniem eiro. Divos iepriekšējos gados uzņēmums palielināja eksporta ieņēmumus attiecīgi par 50 un 45 procentiem.

Aicinām iepazīties ar Helmes Latvia piedāvājumiem, jaunumiem un vakancēm https://www.helmes.com/latvia/.

Helmes centrālais birojs atrodas Tallinā ar reģionālajiem birojiem Rīgā, Minskā, Brestā, Mumbajā, Sandjego un Ņujorkā. Helmes klientu portfelī ir vadošie telekomunikāciju operatori, bankas, apdrošināšanas uzņēmumi, loģistikas korporācijas un valdības iestādes, piemēram, Telia Company, Kühne+Nagel, Solera, ServiceChannel, Starptautiskā Enerģētikas aģentūra, SEB, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD), savukārt T2T ir viens no Latvijā vadošajiem integrētu risinājumu sniedzējiem ar fokusu uz programmatūru izstrādi. Uzņēmums piedāvā gan gatavus IT risinājumus, gan elastīgus individuālus risinājumus, kas ir pielāgoti klientu vajadzībām. Uzņēmums veiksmīgi sadarbojas gan ar valsts sektoru, gan privātajiem uzņēmumiem. T2T klientu portfelī ir tādi uzņēmumi kā Valsts kase, Valsts ieņēmumu dienests, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, SIA Tet, AS Pasažieru vilciens, AS GASO, Orkla Latvija un citi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu