Policisti aiztur pārgalvīgus un iereibušus ziemas prieku baudītājus ar BMW (2)

Papildināts
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ekrānuzņēmums no Rīgas Pašvaldības policijas video

Bariņam ziemas prieku baudītāju sanāca piemirst, ka arī izklaidēšanās laikā ir jāievēro likums, un tā kādam nāksies atbildēt gan par braukšanu bez tiesībām, gan sēšanos pie stūres reibumā.

Pievienota pēdējā rindkopa

Kā liecina ieraksts Rīgas pašvaldības policijas Facebook vietnē, svētdien, 10.janvārī, pulksten 18.28 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki videonovērošanas kamerā pamanīja kādu BMW markas automobili, kurš tika vadīts apzinātās sānslīdēs. It kā ar to nebūtu pietiekami, mašīnai aizmugurē piesietā virvē tika vilkti vēl divi cilvēki

Uz notikuma vietu nosūtītās Rīgas pašvaldības policijas autopatruļas likumsargi sastapa piecus cilvēkus no dažādām mājsaimniecībām. Ar vīrieti, kas sevi identificēja kā autovadītāju, tika sākta saruna un paskaidrots, ka apzinātas sānslīdes ir sodāma rīcība un par to pienākas līdz pat 280 eiro sods. 

Pārrunu laikā veicot atkārtotu video caurlūkošanu, noskaidrots, ka automašīnu vadīja divi cilvēki. Otrs vadītājs, kurš bija veikli pārsēdies pasažiera sēdeklī, aktīvi noliedza nodarījumu, un mirkli vēlāk arī kļuva skaidrs, kāpēc. Izrādījās, ka viņam nav autovadītāja tiesību, kā arī viņš pie stūres bija sēdies alkohola reibumā.

Par notikušo informēta Valsts policija. Gaidot Valsts policijas darbiniekus, pret visiem pieciem pārkāpējiem sākti arī administratīvā pārkāpuma procesi par neatļautu pulcēšanos. Katram piespriests naudas sods – 50 eiro.

Pēc brīža notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri turpināja darbu saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

To, ka vizināšanās auto aizmugurē ir bīstama, pierāda traģisks negadījums Talsu novada Virbu pagastā. Tur kāds 19 gadus vecs autovadītājs brauca ar Audi, kam aizmugurē piestiprināts minerālmēslu maiss, kurā iekšā bija kameras un matracis. Uz tā atradās divi jaunieši. Līkumā maiss noslīdēja no ceļa braucamās daļas un ieslīdēja grāvī, kur bija caurteka. Jaunietis nokrita no maisa, taču meitene trieciena rezultātā atsitās pret grāvī esošo caurteku un koku. Mediķi centās glābt meitenes dzīvību, taču tas neizdevās. Tā, atsaucoties uz Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākās speciālistes sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madaras Šeršņovas teikto, ziņo LETA.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu