Pagājušajā nedēļā samazinājusies Covid-19 izplatība ārstniecības iestādēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers"  Bīstamo infekciju nodaļa kurā ārstē Covid-19 pacientus . Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Bīstamo infekciju nodaļa kurā ārstē Covid-19 pacientus . Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā samazinājusies inficēšanās ar Covid-19 veselības aprūpes sistēmā, žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

"Uzlabošanās ir redzama veselības aprūpes sistēmā. Mazāk cilvēku inficējas, saņemot šos pakalpojumus vai kontaktējoties ar saviem kolēģiem ārstniecības iestādēs," uzsvēra Perevoščikovs.

Komentējot gadījumu ar Valmieras un Rencēnu ģimenes ārstu Juri Jakovinu, Perevoščikovs atgādināja, ka aizvadītajā piektdienā ar SPKC Valmierā sazinājušies 168 cilvēki, no kuriem 88 bijuši augsta riska kontaktpersonas, bet 80 - zema riska kontaktpersonas.

Viņš norādīja, ka dažiem cilvēkiem ir slimības simptomi, taču patlaban epidemiologs vēl nevarēja pateikt, vai kādam ir apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.

Jau ziņots, ka Valmieras un Rencēnu ģimenes ārsts Jakovins ir veicis pacientu aprūpi ar Covid-19 saslimšanas simptomiem.

Ģimenes ārsta Jakovina prakse patlaban ir slēgta. Atbilstoši Nacionālā veselības dienesta datiem, Jakovinam ir 6295 pacienti, no tiem 650 bērni.

Veselības inspekcija vērtēs ģimenes ārsta rīcību. Tāpat Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par Jakovina profesionālo darbību.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu