Pazudušais miljardieris atradies: Ķīnas medijs publisko video, kurā redzams Ma

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas miljardieris Džeks Ma pēc vairāku mēnešu pārtraukuma pirmo reizi parādījies sabiedrībā, taču viņa pārstāvētie uzņēmumi joprojām saskaras ar nopietniem izaicinājumiem, ko rada Ķīnas regulatori, vēsta CNN.

Miljardieris, e-komercijas giganta “Alibaba” līdzdibinātājs Džeks Ma pēc ilgāka pārtraukuma parādījies sabiedrībā – “Tianmu News” publiskots video, kurā redzams Ma, kas piedalās video konferencē. Jāpiebilst, ka “Tianmu News” ir Džedzjanas provinces oficiālais medijs. Džedzjanas provincē ir Handžou – pilsēta, kurā atrodas “Alibaba” galvenā mītne.

Tiek norādīts, ka Ma publiski nebija parādījies kopš oktobra beigām. Viņš no sabiedrības acīm nozuda pēc tam, kad ar “Alibaba” saistītais uzņēmums “Ant Group” grasījās kotēt akcijas Šanhajas un Honkongas biržās, taču pēdējā brīdī Ķīnas regulatori bloķēja šo darījumu, un pēc tam Ķīnas varasiestādes turpina izvērst antimonopola aktivitātes pret Ma uzņēmumiem. Svarīgi piebilst, ka tieši oktobra beigās Ma veltīja kritiku Ķīnas valdībai.

“Tianmu News” norāda, ka video tapis trešdienas, 20. janvāra rītā. Šajā video Ma ir redzams, runājot ar daudziem skolotājiem Ķīnas laukos. Ma pats ir bijušais angļu valodas skolotājs, un viņš izglītībai ir pievērsis lielu uzmanību savas darbības laikā – viņš ir ziedojis vairākām izglītības iestādēm.

“Mēs satiksimies atkal, kad pandēmija būs beigusies,” sacīja Ma, norādot, ka Covid-19 dēļ ir jāizvairās no tikšanās klātienē.

“Tianmu News” publiskotajā video redzams, kā Ma apmeklē kādu sākumskolu Handžou. Tas gan noticis iepriekš janvārī.

“Alibaba” akciju vērtība Honkongas biržā paaugstinājusies par sešiem procentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu