Krievijas ģenerālprokuratūra pieprasa bloķēt vietnes, kurās aicina paust atbalstu Navaļnijam (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Krievijas ģenerālprokuratūra pieprasījusi Krievijā bloķēt piekļuvi visām tīmekļa vietnēm, kurās tiek aicināts sestdien, 23.janvārī,  doties Krievijas pilsētu ielās, lai paustu atbalstu aizturētajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Ģenerālprokuratūra esot vērsusies Krievijas federālajā sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas jomu uzraudzības dienestā “Roskomnadzor” ar prasību bloķēt piekļuvi vietnēm, kurās tiek aicināts piedalīties “nelikumīgajās 23.janvāra protesta akcijās”. 

Navaļnijs un viņa līdzgaitnieki aicinājuši Krievijas iedzīvotājus sestdien doties “pastaigās” pa Krievijas pilsētu ielām, lai protestētu pret Navaļnija nelikumīgo aizturēšanu. 

Atbalstu Navaļnijam līdz šim paudusi virkne Krievijas sabiedrībā pazīstamu personu. 

Kā ziņots, Navaļnijs svētdien tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok". Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15.februārim.

Krievijas prokurori ceturtdien brīdinājuši arī aizturētā Navaļnija atbalstītājus neaicināt tautu uz neatļautiem protestiem.

Otrdien Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds (FBK) publicēja video ar izmeklēšanas materiāliem par pili Melnās jūras krastā, kas, kā noprotams, pieder Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Krievijas prokurori šodien brīdināja Navaļnija atbalstītājus neaicināt tautu uz "nelegāliem masu protestiem", un norādīja, ka tiesībsargājošām iestādēm ieteikts īstenot preventīvus pasākumus un administratīviem līdzekļiem vērsties pret pārkāpējiem, ja nepieciešams.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu