Pandēmija ļoti daudziem senioriem pavērusi jaunus apvāršņus (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Pirms pandēmijas bija viena sabiedrības grupa, kas internetu tikpat kā neizmantoja – tie bija seniori. Tomēr pēdējā gada laikā pierādījies, ka internetu var lietot visi – arī gados vecāki cilvēki. “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs intervijā portālam TVNET skaidro, ka pandēmija ļoti daudziem senioriem faktiski pavērusi jaunus apvāršņus.

Kā liecina mobilā operatora “Tele2” dati, interneta lietošana visstraujāk pieaugusi senioru (vecumā virs 62 gadiem) vidū. Pirms trim gadiem internetu lietoja vien 5% senioru, bet šobrīd – jau 20%, un tas ir ļoti straujš uzrāviens. Tas arī pierāda, ka, labi gribot, gandrīz katrs var apgūt interneta lietošanu.

“Domāju, ka tas ir pandēmijas izraisīts efekts, jo daudzi cilvēki izvairās apmeklēt savus vecākos tuviniekus, baidoties viņus aplipināt. Līdz ar to daudzi, lai turpinātu sazināties ar saviem tuviniekiem, lai uzturētu kontaktu ar viņiem, izvēlas šīs metodes.

Seniori izvēlas internetu, videokonferences, videozvanus. Tas maina paradumus un liek apgūt jaunas prasmes,” skaidro Vancovičs.

Tāpat vasaras sākumā, kad pandēmijas pirmais vilnis gāja uz beigām, aptaujā cilvēkiem tika jautāts, ko no šī laika var “paņemt līdzi” nākotnei.

Tieši senioru vidū tas, ko viņi visvairāk novērtējuši un apguvuši, bija video zvani un zvani “WhatsApp”. Seniori atklāja arī izklaidi digitālajā vidē - tajā laikā attālināti kļuva pieejamas izrādes un dažādi koncerti. Pieļauju, ka arī tas ir kļuvis par vienu no pamudinājumiem, kāpēc seniori daudz aktīvāk sāka lietot viedtālruņus un mobilo internetu telefonā,” norāda Vancovičs.

Pilnu interviju ar Valdi Vancoviču lasiet TVNET tiešsaistes žurnālā Klik!

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu