Apjucis pingvīns pazaudē biedrus un saviļņo interneta lietotājus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Ja kādreiz pūlī esi pazaudējis savu draugu bariņu, tad tu droši vien spēj identificēties ar šajā video redzamo apjukušo pingvīnu.

Pēc divu pingvīnu grupu satikšanās viens no pingvīniem pamatīgi apjuka un aizspriņģoja pakaļ svešajai pingvīnu grupai. Par laimi, pingvīns no pirmās grupas saprata sava biedra kļūdu un aizlēca tam pakaļ, lai savāktu “noklīdušo avi” un atgrieztu to ģimenē.

Video tika publicēts 9. janvārī “YouTube” kanālā “The Southern Barlows”, kurā tiek publicēti video no dzīves Folklenda (Malvinu) salās. Tur ik gadu no oktobra līdz aprīlim pulcējas aptuveni 320 tūkstoši zeltcekula pingvīnu pāru, vēstīts izdevumā “Live Science”.

VIDEO: VĒRO APJUKUŠĀ PINGVĪNA ĶIBELI

Īsajā video redzams, kā viena pingvīnu grupa enerģiski lec lejup no kalna, iespējams, lai dotos zivju medībās, kamēr otra grupa tikpat enerģiski lec augšup. Abām grupām satiekoties, notiek sajaukšanās, kas arī ir mīlīgā incidenta pamatā.

Tiesa, lai arī video izskatās, ka apmulsušais pingvīns uz īsu brīdi nespēj atšķirt, kura ir pareizā grupa, ir zināms, ka šie pingvīni savu pārošanās partneri un pēcnācējus spēj atpazīt pat tūkstošiem pingvīnu lielā barā.

Zeltcekula pingvīnu tēviņi un mātītes kopā paliek vairākus gadus, satiekot savu izredzēto vienā un tajā pašā vietā katru pavasari, jo ziemu tie pavada atsevišķi. Kad pingvīni pārošanās mēnešus pavada lielās kolonijās, tie izveido mazākas pingvīnu grupas, jo došanās uz okeānu zivju medībās ir drošāka nelielā bariņā. Tiesa, starp pingvīniem šajās grupās nav nekādas īpašas saiknes. Tiem vienkārši ir pagadījies būt pa ceļam.

Turklāt, lai arī video izskatās, ka otrs pingvīns altruistiski steidzas glābt savu biedru no apmaldīšanās, tomēr, visticamāk, tā nav. Drīzāk otrs pingvīns bija tikpat apjucis kā pirmais.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu