Pērn pieaudzis e-paraksta lietošanas biežums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
E-paraksts
E-paraksts Foto: LVRTC

Pērn ievērojami pieauga e-paraksta lietošanas biežums, un ik dienu iedzīvotāji e-parakstu dokumentu parakstīšanai izmantoja vidēji 26 927 reizes, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Vineta Sprugaine.

Viņa atklāja, ka kopējais e-parakstīšanas reižu skaits pagājušajā gadā pārsniedzis 9,5 miljonus. Tikmēr 2019.gadā tas noticis 7,1 miljonu reižu, tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, e-paraksts dokumentu parakstīšanai tika izmantots vidēji 19 452 reizes dienā.

Pēc Sprugaines teiktā, vairāk nekā 2,8 miljonus reižu e-paraksta rīki izmantoti identitātes apliecināšanai. Visbiežāk iedzīvotāji ar e-paraksta rīkiem apliecinājuši identitāti, izmantojot valsts vienoto autentifikācijas moduli "Latvija.lv", kas nodrošina identitātes apliecināšanas funkciju vairāk nekā 70 valsts un pašvaldību e-pakalpojumu portālos.

Tam seko Valsts ieņēmumu dienesta interneta vietne, kas e-Identitātes apliecināšanu ar lietotni "eParaksts mobile" nodrošina kopš 2018.gada. Trešais populārākais portāls, kuru iedzīvotāji apmeklējuši, izmantojot eParaksta identifikāciju, ir Rīgas Tehniskās universitātes portāls "Ortus", kurā mācībspēki, studenti un reflektanti kārto studiju procesa formalitātes - paraksta studiju līgumus un citu dokumentāciju.

Tāpat starp populārākajiem portāliem, kuros lietotāji izmantojuši e-paraksta rīkus identitātes apliecināšanai, ir Tiesu administrācijas portāls, "eSaeima", "MansLMT.lv", "Lursoft.lv", "Datamed.lv", "Electrum.lv" un "EGL.lv".

LVRTC ir galvenais radio un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators Latvijā un tam pieder vērienīgs optiskais tīkls visā Latvijas teritorijā. LVRTC darbības virzieni ir radio un televīzijas programmu pārraidīšana, elektroniskās identifikācijas pakalpojumu, datu pārraides, datu centru, mākoņpakalpojumu un infrastruktūras nomas pakalpojumu sniegšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu