Miljonu sods LDz: Konkurences padome informē par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu uzņēmumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Konkurences padome (KP) šodien attālinātā preses pasākumā informēja par pieņemto lēmumu, kurā vērtēja VAS  “Latvijas dzelzceļš” un tās meitas sabiedrības SIA “LDZ CARGO” rīcības atbilstību Konkurences likuma 13. panta pirmajai daļai un Līguma par Eiropas Savienības darbību 102. pantam, kas aizliedz dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

KP konstatēja, ka Latvijā dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū darbojas četri kravu pārvadātāji, taču VAS “Latvijas dzelzceļš” meitas sabiedrība SIA “LDZ CARGO”,

ļaunprātīgi izmantojot savu dominējošo stāvokli dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū,

ar dažādām darbībām no 2007. gada apgrūtināja konkurentu darbību dzelzceļa kravu pārvadājumos Latvijā, kā arī nepamatoti noteica maksu par privātpersonām piederošo vagonu dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem.

Preses pasākumā piedalījās:

  • KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis;
  • KP Analītiskā departamenta direktora vietniece Ieva Dāboliņa.

LDz otrdien nāca klajā ar apstiprinājumu, ka KP par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū piespriedusi uzņēmumam 5,7 miljonu eiro sodu.

LDz nepiekrīt KP pārmetumiem un uzskata tos par nepamatotiem. LDz plāno iesniegt Administratīvajai apgabaltiesai pieteikumu par KP lēmuma atcelšanu.

LDz ieskatā, ne mātes kompānija kā publiskās dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs, ne par dzelzceļa kravu pārvadājumu organizēšanu atbildīgā meitas sabiedrība "LDz Cargo" nav radījuši tādus apstākļus, kas liegtu citiem komersantiem nodarboties ar pārrobežu kravu pārvadājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu