Maska aktivitātes tviterī izraisa strauju maz zināmas kriptovalūtas vērtības pieaugumu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Kriptovalūtas “Dogecoin” cena ceturtdien piedzīvojusi ievērojamu kāpumu pēc “Tesla” un “SpaceX” dibinātāja Īlona Maska ierakstiem sociālajā tīklā “Twitter”, kur miljardieris publicējis mīmu ar sevi.

Biznesmenis sākotnēji publicēja attēlu ar nesējraķeti “Falcon 9” un atbildē sev uzrakstīja vārdu “Doge”. Pēc šī ieraksta “Dogecoin” vērtība 15 minūšu laikā palielinājās par 19%, bet pusstundas laikā – jau par 76%.

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā maz zināmā kriptovalūta jau izpelnījās “Reddit” grupas “WallStreetBets” dalībnieku uzmanību. Pateicoties masveida interesei par kriptovalūtu, tās vērtība “uzlidoja debesīs” par 800%. Tajā pašā dienā arī Masks pirmo reizi tvītoja par šo digitālo valūtu.

Turklāt Masks ar savu aktivitāti “Twitter” paaugstināja arī lielākās kriptovalūtas “Bitcoin” vērtību, jo savā ierakstā viņš bija pievienojis atbilstošu tēmturi. Pēc ieraksta “Twitter” kriptovalūtas vērtība īslaicīgi paaugstinājās par 16%, pārsniedzot 37 tūkstošus dolāru, tomēr pēc tam piedzīvots kritums.

Jāatzīmē, ka Maska ieraksti “Twitter” atstājuši īslaicīgu ietekmi arī uz “Dogecoin” – tās vērtība dažas stundas pēc maksimālās vērtības sasniegšanas samazinājās par teju uz pusi.

Tāpat Masks publicēja “Doge mīmu”, kurā attēlots viņš ar suni, tādējādi simbolizējot kriptovalūtu.

Jāatzīmē, ka suņa attēls jeb tā saucamais “Doge mīms” internetā kļuva populārs 2013. gadā. Mīms parasti sastāv no Šiba Inu suņa attēla, kam pievienots daudzkrāsains teksts “Comic Sans” stilistikā. Teksts, kas attēlo sava veida iekšējo monologu, ir apzināti uzrakstīts lauzītas valodas formā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu