Miljardus vērtais uzņēmums no Igaunijas maina nosaukumu un kļūst par "Revolut" konkurentu (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Transferwise" dibinātāji Kristo Kērmans un Tāvets Hinrikuss
"Transferwise" dibinātāji Kristo Kērmans un Tāvets Hinrikuss Foto: HERMIONE HODGSON

Igaunijā izstrādātā starptautiskā tiešsaistes maksājumu platforma “TransferWise” mainījusi nosaukumu – turpmāk kompānija tiks saukta par “Wise”. Nosaukuma maiņa iezīmē uzņēmuma stratēģijas maiņu, paplašinot darbību digitālo banku sektorā.

Finanšu tehnoloģiju uzņēmums 19. februārī paziņoja, ka veiks nosaukuma maiņu. Kompānijas pārstāvji uzsver, ka “uzņēmums ir izaudzis no vienkārša naudas pārvedumu pakalpojumu sniedzēja”, pievēršoties spēcīgākam biznesa modelim, kas “Wise” padara faktiski par digitālo banku.

Tek norādīts, ka “Wise” sniegs pakalpojumus trijos galvenajos virzienos – starptautiskie bankas pakalpojumi, “Wise Business” - sniedzot pakalpojumus uzņēmumiem, kā arī “Wise Platform”, piedāvājot programmatūras risinājumus.

Paredzams, ka, īstenojot jauno biznesa modeli, “Wise” kļūs par galveno “Revolut” konkurentu.

Tiek norādīts, ka pērn “Wise” tirgus vērtība bija vairāk nekā pieci miljardi dolāru. Uzņēmumā norāda, ka “Wise Platform” piedāvātie programmatūras risinājumi tiek izmantoti bankās vairāk nekā 10 valstīs.

“Šodien mūsu vārds atbilst tam, ko mēs esam būvējuši līdz šim – sabiedrību cilvēkiem un uzņēmumiem vidē ar daudzām valūtām. Šobrīd ļoti svarīgu lomu šajā sabiedrībā spēlē arī bankas,” sacīja kompānijas vadītājs Kristo Kērmans.

“Mēs esam radījuši dažādus risinājumus, kas atvieglo naudas pārvedumus. Galvenā pieredze, izmantojot “Wise”, būs iepriekšējā – ātri, lēti un vienmēr pieejami risinājumi. Mūsu misija ir nemainīga – padarīt pieejamu naudu bez robežām,” norādīja uzņēmējs.

Paredzams, ka klienti pāreju uz jaunajām platformām pabeigs līdz marta beigām.

Uzņēmums ir dibināts 2011. gadā, un kompānijas investoru vidū ir arī “Virgin Group” miljardieris Ričards Brensons, kā arī Silīcija ielejas fondi, piemēram, “Valar Ventures”, “Andreessen Horowitz” un “Index Ventures”. Līdz šim uzņēmumam ir izdevies piesaistīt vairāk nekā vienu miljardu dolāru lielu finansējumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu