Teksasa netiek galā ar sniegu; gājēji spiesti pārvietoties pa šoseju (16)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@TxDOTAustin

Nudien neapskaužamā situācijā nonākuši Teksasas iedzīvotāji. It kā nepietiktu ar to, ka miljoni cilvēku palikuši bez ūdens, jo aukstuma dēļ saplīsušas ūdensapgādes caurules, uzsnigušais sniegs sagādā pamatīgas raizes gājējiem un autobraucējiem, jo šosejas kļuvušas par grūti pārvaramiem šķēršļiem.

Mēs šeit esam ziemā pieraduši nedaudz samazināt braukšanas ātrumu un paciesties, kamēr ielās dosies sniega tīrītāji, bet teksasieši šādas privilēģijas baudīt nevar, jo tuksnešainajā štatā šādas tehnikas ir ļoti maz.

ASV prezidents Džo Baidens Teksasā ir ieviesis laikapstākļu anomāliju izraisītu ārkārtas situācijas režīmu, taču tas diez vai būs mierinājums autobraucējiem, kuriem ierastās šosejas vietā tagad ir dziļas sniega kupenas. Un arī gājējiem, kas pa ietvi pārvietoties vairs nevar, tādēļ izvēlas uz šosejas iebrauktās auto riepu sliedes.

Citiem vārdiem, Teksasā ir novērojamas satiksmes nekārtības, kuru rezultātā cilvēki riskē ar savu veselību un pat dzīvību. Lai atgādinātu, ka pa daudzjoslu šoseju, kur brauc automašīnas, pastaigāties tomēr nevajadzētu, lai cik grūti ir iet pa ietvi, štata galvaspilsētas Ostinas Satiksmes departaments tviterī ir ievietojis foto ar autostrādes I-35 attēlu, un tajā redzama tieši šāda aina.  

Skaidrs, ka ļaudis ir apjukuši un visiem spēkiem cenšas doties savās ierastajās gaitās, tomēr departaments aicina būt saprotošiem un vispār neiet no mājas ārā, kamēr komunālie dienesti nav pievarējuši aukstuma un netipiski intensīvās snigšanas sekas. Visiem autobraucējiem savukārt tiek piekodināts, ka ziemas apstākļos ir jāsamazina braukšanas ātrums un jābūt ļoti piesardzīgiem. 

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu