Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par bankas kartes nelikumīgu izmantošanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: nobeastsofierce, Shutterstock.

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par bankas kartes nelikumīgu izmantošanu Vaiņodē, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 1.jūnijā īsi pēc pusnakts VP tika saņemta informācija par to, ka no kāda vīrieša bankas konta ir noņemta nauda. Valsts policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess un tajā pašā naktī tika noskaidrots iespējamais vainīgais.

Pēc Šeršņovas teiktā, VP noskaidrojusi, ka abi vīrieši ir labi pazīstami, uzturējuši draudzīgas attiecības un periodiski kopīgi lietojuši alkoholu Vaiņodē. Cietušais izlēmis uzticēt savu bankas karti draugam, lai viņš nopirktu alkoholiskos dzērienus, taču draugs paskatījās, cik vīrietim bankas kontā ir līdzekļu, kā rezultātā noņēma no konta 700 eiro.

Vīrietis savu vainu izdarītajā atzinis un uz izmeklēšanas laiku viņam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, piebilst policijas pārstāve.

Viņa skaidro, ka saskaņā ar Krimināllikumu par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina iedzīvotājiem neuzticēt citiem cilvēkiem savus personas datus, neatdot personu apliecinošus dokumentus un to kopijas, nevienam neatklāt savu interneta bankas paroli un pieejas kodus, kā arī šādus datus nesūtīt elektroniskajās vēstulēs. Visbiežāk šādi gadījumi notiek cilvēku pārlieku lielas uzticēšanās un neuzmanības dēļ.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu