No tiesas sūtītas vēstules noprotams, ka Navaļnijs atrodas kolonijā Vladimiras apgabalā (61)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs varētu būt nogādāts labošanas darbu kolonijā Nr.2, kas atrodas Vladimiras apgabala Pokrovā, secināms kolonijai no Maskavas tiesas sūtītas vēstules, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Pagājušajā nedēļā Navaļnijs tika pārvests no izmeklēšanas izolatora Vladimiras apgabala pilsētā Koļčuginā, kur viņš atradās pēdējā laikā, bet pēc tam viņa atrašanās vieta nebija zināma. 

Tas, ka Navaļnijs ir izolatorā Koļčuginā, kļuva zināms 3.martā. Uz turieni viņš tika pārvests no izolatora Maskavā. Toreiz tika ziņots, ka Koļčuginā Navaļnijs pavadīšot karantīnu pirms viņa nogādāšanas Vladimiras apgabala Pokrovā esošajā labošanas darbu kolonijā nr.2.  

Iepriekš izskanēja informācija, ka Navaļnijs jau esot nogādāts kolonijā, tomēr šī informācija neapstiprinājās. 

Pirmdien aģentūra TASS pavēstīja, ka 235. Garnizona militārā tiesa Maskavā esot nosūtījusi vēstuli Pokrovas kolonijas administrācijai, lai tā informētu Navaļniju par gaidāmo lietas izskatīšanu. 

Šī tiesa saņēmusi prasību izskatīt varas iestāžu bezdarbību, tām nesākot izmeklēšanu par Navaļnija saindēšanu. Prasību tiesā iesniedza Navaļnija pārstāvji. Šo prasību tiesa izskatīs 16.martā. 

Tiesa lūgusi koloniju nodrošināt Navaļnijam iespēju ar videozvana palīdzību piedalīties lietas izskatīšanā. 

Vēlāk gan tapa zināms, ka šī vēstule esot sūtīta 1.martā - laikā, kad Navaļnijs vēl atradās izolatorā Koļčuginā.

Krievijas Federālā sodu izpildes dienests (FSIN) joprojām nav sniedzis nekādu oficiālu informāciju par Navaļnija atrašanās vietu. 

Kā pagājušajās nedēļas beigās pavēstīja Navaļnija advokāti, arī Pokrovas kolonijas amatpersonas nav apstiprinājušas, ka Navaļnijs atrodas kolonijā. 

Jautājums par Navaļnija atrašanās vietu pirmdien tika uzdots arī Kremlim. 

“Mums nav informācijas par notiesāto Krievijas pilsoņu atrašanās vietu,” tā atbildot uz žurnālistu jautājumu par Navaļnija pašreizējo atrašanās vietu, pavēstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. 

Kā ziņots, Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".    

Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.    

Apelācijas lietā tiesa viņam februārī samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu