Specdienests vērtēs informāciju par "antivakseru" izplatītajiem drukātajiem materiāliem (26)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Nao Novoa, Shutterstock.

Valsts drošības dienests (VDD) vērtēs informāciju par vakcinācijas pret Covid-19 pretinieku izplatītajiem drukātajiem materiāliem, tostarp iedzīvotāju pastkastēs.

VDD aģentūrai LETA apliecināja, ka dienests ir saņēmis minēto informāciju un izvērtēs to atbilstoši savai kompetencei. Patlaban dienests plašākus komentārus nesniedz.

Par šiem drukātajiem materiāliem otrdien valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP). Viņš norādīja, ka vakcinācijas pretinieki aktīvi izplata šos drukātos materiālus.

Šajā sakarā ministrs uzsvēra komunikācijas nozīmi, lai atspēkotu ar vakcināciju saistītas nepatiesās ziņas, kas cirkulē sabiedrība. 

Daļa Latvijas iedzīvotāju ikdienā aktīvi neizmanto internetu, kamēr vēl citi aktīvi neseko oficiālajām ziņām vai arī viņus nevar sasniegt ar reklāmām sabiedriskajā transportā vai Latvijas Radio vai televīzijā. Šis aspekts, ministra vērtējumā, pamato informatīvo aktivitāšu, kas sasniegtu visu Latviju, nepieciešamību.

Vienlaikus šajā kontekstā tiek plānots izlaist drukātu materiālu visām mājsaimniecībām. Tas, pēc ministra vārdiem, patlaban ir sagatavošanas stadijā, un kopējās izmaksas būtu ap 100 000 eiro, kas ļautu šādu materiālu nodrošināt ap 850 000 mājsaimniecību.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu