Foto Cīņa ar pandēmiju: mediķu ikdiena "netīrajā zonā" Stradiņa slimnīcā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Īslaicīgais saslimstības ar Covid-19 samazinājums šķietami radījis sajūtu, ka vēl mazliet, un varēs uzelpot. Taču slimnīcās joprojām nu jau gadu ikdiena ir pilnīgs aizsardzības līdzekļu komplekts un cīņa par koronavīrusa pacientu dzīvībām. Turklāt dati rāda, ka, par spīti ierobežojumiem, saslimušo skaits pēdējās dienās atkal sācis augt.  

Gada laikā no slimnīcām izrakstīti 9294 ar Covid-19 sasirgušie un arī šobrīd dažādoes Latvijas stacionāros mediķu palīdzība nepieciešama gandrīz 700 cilvēkiem, no kuriem 71 ir smagā stāvoklī. 

Pandēmija līdz šim prasījusi 1789 Latvijas iedzīvotāju dzīvības.

Sadarbībā ar Paula Stradiņa klīnisko universitātes slimnīcu šomēnes tapušas fotogrāfijas, kas ilustrē mediķu darbu ar Covid-19 pacientiem.

Ikviens tiek aicināts turpināt ievērot visus drošības pasākumus, jo saslimstības samazinājums jāvērtē ar lielu piesardzību – jau iepriekš pieredzēts, ka šāda samazināšanās uz īsāku vai ilgāku laiku var apstāties vai pat pavērsties pretējā virzienā un atkal pieaugt.

Piemēram, no 15. marta atkal vērojams saslimstības pieaugums, un īstermiņa 7 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs šo divu dienu laikā pieaudzis no 180 līdz 198,4 saslimšanas gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu