Vairākiem pacientiem pēc vakcinācijas pēkšņi pazuduši “garā Covid-19” simptomi (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcīna. Ilustratīvs attēls.
Vakcīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāda sieviete, kura sirga ar tā saucamo “garo Covid-19” stāstīja, ka slimības simptomi pazuduši 36 stundas pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas, vēstīts izdevumā “The Washington Post”. 

34 gadus vecā Arianna Eizenberga teica, ka astoņus mēnešus pēc inficēšanās piedzīvojusi muskuļu sāpes, bezmiegu, ģīboņus un domāšanas grūtības. Tie ir tipiski “garā Covid-19” simptomi. Tomēr 36 stundas pēc otrās vakcīnas devas saņemšanas šie simptomi esot pazuduši. Un Eizenberga tāda nav vienīgā. 

Arī ziņu izdevumos “Philadelphia Inquirer” un “Huffington Post” ziņots par cilvēkiem, kuriem pēc vakcinācijas pazuduši vai mazinājušies “garā Covid-19” simptomi. 

Infekciju slimību speciālists un pētnieks izdevumam “The Verge” 2. martā pastāstīja, ka aptuveni trešā daļa no viņa “garā Covid-19” pacientiem ziņoja, ka pēc vakcinācijas sajutušies labāk. 

“YouTube” video zinātnes žurnālists Gīzs Medingers veica 473 pacientu aptauju, kuri cieta no “garā Covid-19” simptomiem. No tiem arī trešā daļa ziņoja, ka pēc vakcinācijas ir jutušies labāk. 

Kādā mazā pētījumā, kas gan vēl nav recenzēts, Lielbritānijas zinātnieki novēroja 44 cilvēku vakcinēšanu, kuriem bija “garā Covid-19” simptomi. Šo cilvēku reakcija tika salīdzināta ar kontroles grupas pacientiem, kuri vakcīnu nesaņēma. Tika ziņots, ka vakcinētie cilvēki juta “kopumā nelielu “garā Covid-19” simptomu mazināšanos”. Tiesa eksperti saka, ka tas varētu būt vien placebo efekts. 

Šis stāvoklis joprojām ir visai neskaidrs un neizpētīts, tomēr pētnieki pie tā rūpīgi strādā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu