Zini naudas li(ī)kumus – spēle par finanšu noziegumu riskiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Finanšu noziegumu pasaule ir daudzšķautņaina un nereti neparedzama. Finanšu noziegumos var tikt iesaistīts ikviens, taču pret to ir iespējams cīnīties. Zināšanas un sapratne par finanšu noziegumu būtību ir viens no veidiem, kā sevi pasargāt. Lai uzzinātu vairāk par finanšu noziegumu riskiem, aicinām skatīties spēli “Zini naudas li(ī)kumus!”, kas veidota kopā ar Finanšu izlūkošanas dienestu.

TVNET kopā ar Finanšu izlūkošanas dienestu vairāk nekā piecu nedēļu garumā naudas dienās “Zini naudas li(ī)kumus!” stāstīja par finanšu noziegumu dažādajām sejām, skaidroja to riskus un rādīja, kā var atpazīt brīdinošos signālus un kā rīkoties riskantās situācijās.  Finanšu izlūkošanas dienests kopā ar partneriem piecos raidierakstos dalījās pieredzes stāstos gan par finanšu izlūkošanas darbībām un par noziegumu izmeklēšanu, gan par uzņēmēju atbildību, gan riskiem jauniešiem tikt iesaistītiem shēmās un to, cik ļoti vilinoša un tajā pašā laikā riskanta ir virtuālā vide.

Spēlē piedalās un savās zināšanās ar skatītājiem dalās pieci dažādu nozaru pārstāvji: SIA “Milzu” īpašnieks, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis Enno Ence, “Delna” izpilddirektore Inese Tauriņa, pasniedzējs, Rīgas Biznesa skolas direktora vietnieks Claudio Rivera, Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurors Mārcis Viļums, kā arī Ārvalstu investoru padomes (FICIL) izpilddirektore Linda Helmane. Spēli vadīs Mārtiņš Daugulis.

Spēles dalībnieki, atbildot uz iepriekš sagatavotajiem jautājumiem, veido stāstu par naudas likumiem un līkumiem. Spēlē jautājumi ir veidoti, ietverot dažādus ar finanšu noziegumu novēršanu un apkarošanu saistītus tematus. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu