Apzinīgais dzērājšoferis: "Ieslēdzu avārijas gaismas, lai parādītu, ka slikti braucu" (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Patrulēšanas laikā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma informāciju par kādu “Volvo” vadītāju, kurš auto vada ļoti nepārliecinoši. Radās bažas par to, vai šoferis ir alkohola reibumā, vai arī viņu piemeklējušas kādas veselības problēmas. Vēlāk apstiprinājās pirmā versija, turklāt šoferis atzinās, ka izdzēris litru "pipariņa" un vēl alu.

Tā kā vērīgais zvanītājs sekoja aizdomīgajam braucējam un tuvākā patruļa zvana saņemšanas brīdī atradās blakus krustojumā, policisti meklēto auto atrada un apturēja ļoti ātri. Tikpat ātri arī kļuva skaidrs, ka vīrietis pie stūres sēdies krietnā reibumā, un uz notikuma vietu tika izsaukti ceļu policisti. Ar alkometru konstatētā alkohola koncentrācija vīrieša izelpā bija 2,05 promiles. 

Laikā, kamēr kārtības sargi nokārtoja ar šo notikumu saistītās formalitātes, “Degpunktā” izdevās aprunāties ar “Volvo” šoferi, kurš nebūt nepārdzīvoja par notikušo. Iedzēris, jo esot problēmas darbā un mājās. Braucis no “Depo”. Avārijās nav iekūlies.

Šoferis vaļsirdīgi atzinās, ka izdzēris “litru ”pipariņu” un vēl alu”.

Policisti saka lielu paldies aculieciniekam, kurš ziņoja par šo aizdomīgo stūres vīru, jo atliek vien minēt, cik vēl ilgam laikam viņam pietiktu veiksmes. Arī šo apreibušo šoferi, tāpat kā citus policistu pieķertos pārkāpējus, gaida visai sāpīgas sankcijas – milzu soda naudas, vairākus gadus ilgs liegums stūrēt auto un iespēja vēlreiz sēsties skolas solā, lai atgūtu savu autovadītāja apliecību.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu