Video nav redzami mirušie no Covid-19, bet gan mūzikas klipa uzņemšana (2)

Re:Check
Re:Baltica
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Re:baltica

Teju četri tūkstoši cilvēku nepilnas diennakts laikā dalījušies ar video, kurā it kā redzamas cilvēku mirstīgās atliekas maisos. Vienā maisā redzams cilvēks, kas smēķē. Facebook ieraksta autore no tā secinājusi, ka tie esot mirušie ar Covid-19, un video apliecinot, ka pandēmija ir “izrāde”. Patiesībā video redzamas mūzikas klipa uzņemšanas aizkulises un tam nav nekāda sakara ar Covid-19.

Populārajā ierakstā teikts:

“Izrāde turpināsies -vispirms tikai C0wld -19 līķim vēl pēdejais smēķis jāuzvelk.”

Video redzams, ka tas paņemts no sociālā medija TikTok. Stūrī arī norādīts tā autors – lietotājs vasyaivanovdesign. To izveidojies Krievijas mākslinieciskais direktors un dizaineris Vasja Ivanovs. Sazinājāmies ar viņu, lai noskaidrotu, kas patiesībā attēlots video un vai tam ir kāda saistība ar Covid-19. Viņš Re:Check rakstiski atbildēja: “Nē, šim video nav nekāda sakara ar Covid-19. Tas ir aizkulišu video ar Krievijas reperi Husky.” Viņš arī atsūtīja saiti uz pilno mūzikas video klipu, kura beigās redzama aina ar maisiem.

Šī neesot pirmā reize, kad Ivanova uzņemtie video materiāli kļuvuši par pamatu skandālam. Viņš Re:Check pastāstīja, ka Krievijā uzņemšanas vietas tuvumā dzīvojošie iedzīvotāji filmējuši darba gaitu un pēc tam publicējuši video.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu