18 gadus vecs BMW M5 pārdots par divu jaunu M5 cenu (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Enthusiast Auto Group

Savienotajās Valstīs nupat noticis darījums, kurā īpašnieks mainījies kādam ļoti labi saglabātam pagājušā gadsimta nogales MW M5 (E39). Jaunais īpašnieks par to samaksājis naudas summu, kas atbilst divu jaunākās paaudzes M5 cenai Amerikā. 

Lielākā daļa no deviņdesmito gadu automobiļiem mūsdienās maksā dažus simtus eiro, tomēr ir auto būves paraugi, par kuriem ļaudis ir gatavi atdot ļoti daudz. Ja ne gluži savu dvēseli, tad vairākus simtus tūkstošus eiro gan.

Par vienu no šādiem auto kļuvis E39 sērijas BMW M5. Šo modeli BMW ražoja periodā no 1998.gada līdz 2003.gadam un kopā izlaida nedaudz vairāk nekā 20 tūkstošos eksemplāru. Par 199 990 dolāriem pārdotā auto pievilcību pozitīvi ietekmēja fakts, ka tas izlaists neilgi pirms ražošanas cikla beigām 2003.gadā un kopā aizvadīto 18 gadu laikā ir nobraucis tikai ap 5 tūkstošiem kilometru. 

Foto: Enthusiast Auto Group

Automobili, kurš saglabāts nevainojamā tehniskā stāvoklī, par 199 990 dolāriem pārdeva Ohaio štatā bāzētais automobiļu dīleris Enthusiast Auto Group (EAG). Šī naudas summa atbilst gandrīz divu jaunu 2021.gada M5 cenai, jo tie ASV maksā no 103 500 dolāriem. 

EAG īpašnieks Ēriks Kellers gan ir pārliecināts, ka ar citu, retāku virsbūves krāsu par līdzīgas kvalitātes M5 var saņemt pat 250 tūkstošus dolāru. Konkrētais eksemplārs savukārt bijis melnā Carbon Black krāsā, kas ir viens no izplatītākajiem M5 virsbūves toņiem visā kontinentā.

Foto: Enthusiast Auto Group

Kā jau minēts, sedans BMW M5 E39 tika ražots no 1998. līdz 2003. gadam. Automašīnā tika uzstādīts 5 litru V8 dzinējs ar 400 ZS un 500 Nm, un sešu pakāpju manuālā pārnesumkārba, caur kuru visa vilkme tika novadīta aizmugurējiem riteņiem.

Ja ir laiks atvilkt elpu no rosīgās ikdienas skrējiena, zemāk jūsu uzmanībai pievienota aptuveni 9 minūtes gara Gaja Ričija režisēta īsfilma, kurā spraigākie notikumi risinās tieši ap BMW M5 (E39), kuru vada aktieris Klaivs Ouens, bet pasažiera lomā ir iedomīga superzvaigzne, ko atveido Madonna.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu