Voroņežā atklātās dizaina kafejnīcas sienas izskatās teju ēdamas (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Krujok

Dizaineri Eduards Jeremčuks un Keitija Pititska Voroņežā, Krievijā, ir izveidojuši kafejnīcu, kas ar garda izskata samtainām sienām un šķietami glazūras pārklātām mēbelēm atklāj "virtuļa būtību".

Kafejnīca “Kružok”, kas tā nosaukta apaļā virtuļa vārdā, atrodas Voroņežas pilsētas centrā Krievijas dienvidrietumos un lielākoties piedāvā brokastis un kafiju.

Atbilstoši virtuļu tēmai Jeremčuks un Pititska noformēja telpu tā, lai viesi justos kā iegājuši cepto gardumu fantāzijas pasaulē.

"Mūs iedvesmoja virtulīšu gaisīgās formas, kūstošā glazūra un krēms," sacīja duets, kurš visu kafejnīcu izrotāja tā, lai tas izskatītos pēc "hiperreālas mīklas".

Kafejnīca “Kružok” ir sadalīta divās telpās. Netālu no ieejas sienas un mēbeles ir krēmkrāsā, un daži no krēsliem un galdiem ir šķietami pārklāti ar gardu, spīdīgu virtuļu glazūru.

"Jūs sākat savu ceļojumu tā, it kā atrastos virtulī," sacīja Jeremčuks un Pititska. "Ielocītās, spīdīgās mēbeles, smilšu krāsas sienas līdzinās dažādām mīklas formām."

Kafejnīcas sienas rotā krievu mākslinieces Jeļenas Minajevas skulptūras, kas atgādina daudzkrāsainus popkorna gabaliņus.

"Tie tur nav nejauši. Konditorejas pavāri rotā virtuļus ar karamelizētu popkornu - tas ir svarīgs deserta elements," paskaidroja dizaineri.

Otrajā telpā dizaineri nodevās glazūras izskata izpētei. Sienas veidotas ar izcēlumiem, kas apvilkti ar violetu ogu krāsas, taustei patīkami mīkstu samtu.

No tā paša auduma izgatavoti izliekti sēžamspilveni uz pakāpienveida betona sēdekļiem blakus neregulāras formas galdiem izskatās kā krēma pildījuma plankumi. Savukārt lielā lustra izskatās pēc maiznieka sarullēta milzīga mīklas mudžekļa.

"Mērķis bija radīt gaisotni, lai katrs viesis varētu izsapņot savu sapni konditorejas pasaulē. Kad esat telpā, jūs absorbē jauna realitāte. Mīklas izstrādājumi ir visur, pat šķiet, ka kafejnīca ir izgatavota no mīklas," saka Jeremčuks un Pititska.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu