Pazudušais mazdēls atgriezies mājās! Princis "atsēdēs" karantīnu un cer uz karaliskās ģimenes siltumu (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Princis Harijs, princis Filips.
Princis Harijs, princis Filips. Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo, REUTERS/Hannah McKay/File Photo

Kā ziņots, princis Harijs ir atgriezies Londonā, lai piedalītos sava mīļotā vectēva prinča Filipa bērēs, kas notiks sestdien, 17. aprīlī. Vai Harijs paspēs atsēdēt noteikto karantīnas laiku? Vai karaliskā ģimene viņu uzņems silti, vai atkalredzēšanās būs vēsa un sveša?

Pēc vairāk nekā gada prombūtnes sper kāju dzimtajā pilsētā

Saseksas hercogs, princis Harijs svētdienas pēcpusdienā Hītrovas lidostā tika pamanīts izkāpjam no "British Airways" lidmašīnas, kurā mēroja ceļu no Losandželosas, ziņo "The Sun". Princis bija tērpies ikdienišķi un ar melnu sejas masku.

Tā ir pirmā reize, kad Harijs atgriežas Lielbritānijā, kopš pagājušā gada marta, kad abi ar sievu Meganu izlēma vairs nepildīt karaliskos pienākumus un pārcelties uz Kaliforniju.

Jau ziņots, ka Saseksas hercogiene, ievērojot ārsta norādījumus grūtniecības laikā nedoties tik tālā lidojumā, neieradīsies uz prinča Filipa bērēm un kopā ar Saseksas hercogu atvasi Ārčiju paliks Kalifornijas īpašumā.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Kā ar karantīnu?

Nav zināms, kur princis Harijs uzturēsies, esot Londonā, un kā viņš ievēros karantīnas periodu. Saskaņā ar Apvienotās Karalistes valdības vadlīnijām

ceļotājiem no Amerikas Savienotajām Valstīm, ierodoties valstī, jāievēro 10 dienu karantīna. Tomēr ir iespēja karantīnu pārtraukt arī pēc piecām dienām, ja persona uzrāda negatīvu COVID-19 testu.

Ja scenārijs izrādīsies šāds, tad princis Harijs varēs oficiāli apmeklēt vectēva bēres. 

Princis Harijs bija ļoti tuvs ar vectēvu princi Filipu

Tieši Edinburgas hercogs bijis tas, kurš visvairāk palīdzējis mazdēliem Viljamam un Harijam pārdzīvot savas mātes, Velsas princeses Diānas nāvi. Viņš bijis abiem zēniem līdzās ik dienu un mēģinājis remdēt zēnu sēras, pievēršot viņus militārajai karjerai un sportiskam dzīvesveidam. Prinči Viljams un Harijs intervijās neskaitāmas reizes ir uzsvēruši, ka nespētu šo smago dzīves laiku iedomāties bez vectēva atbalsta un rūpēm. 

Velsas princeses bēru dienā princis Filips gāja plecu pie pleca ar sērojošajiem princeses Diānas dēliem. Tas nav pēc karaliskā protokola, jo Edinburgas hercogs nav tuvākais aizgājējas radinieks vai ģimenes pārstāvis, bet princis Filips uzstāja, ka šajā brīdī būs līdzās zēniem. 

Foto: AFP/LETA

Filips neatbalstīja prinča Harija lēmumu

Kopš prinča Harija lēmuma atteikties no karalisko pienākumu pildīšanas mazdēls ar vectēvu nebija sarunājies. Edinburgas hercogs tā arī nespēja saprast Harija izvēli un Saseksas hercogu rīcību, dodoties projām no Lielbritānijas, jo pats reiz atteicās no jūrnieka karjeras, lai atbalstītu savu sievu, karalieni Elizabeti II. Sākumā princim Filipam ļoti patikusi mazdēla izraudzītā līgava Megana, taču pēc šiem notikumiem viņš viņu salīdzināja pat ar Volisu Simpsoni, kuras dēļ no troņa atteicās karalis Edvards VIII. Filips izteicies, ka mazdēla rīcība viņam šķiet pilnīgi sveša, vēl vairāk, nodēvējis to par citplanētiešu cienīgu lēmumu. 

Gaidāmās atvadas

Bēru dievkalpojums un mielasts notiks 17. aprīļa pēcpusdienā pēc bēru gājiena Vindzoras ielās. Pēdējā gaitā princi Filipu pavadīs karaliskās ģimenes pārstāvji, kuriem ieplānots gājienā soļot aiz braucošā katafalka. Šajā gājienā karaliene nepiedalīsies. Bēru gājiens sāksies no Vindzoras pils un noslēgsies pie Svētā Jura kapelas durvīm. Gājienu, kuru vadīs Grenadieru gvardes grupa, veidos Karaliskās flotes, Karalisko jūras kājnieku, Skotijas 4. bataljona Karaliskā pulka un Karalisko gaisa spēku personāls. Pie Sv. Jura kapelas katafalku sagaidīs strēlnieku pulka goda sardze un mūziķi, kas atskaņos valsts himnu. 

Edinburgas hercogs nomira 9. aprīlī  Vindzoras pilī, divus mēnešus pirms savas 100. dzimšanas dienas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu