Saeimas komisija lems par SEPLP locekļu atlīdzības apmēru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Andrei Korzhyts, Shutterstock.

Šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē lems par  Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļu atlīdzības apmēru.

Piedalīties sēdē uzaicināti Kultūras ministrijas (KM), Finanšu ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvji.

KM sadarbībā ar Valsts kanceleju strādā pie jautājuma par algu piedāvājumiem SEPLP locekļiem, pavēstīja KM valsts sekretāres vietniece Selga Laizāne.

Pagājušajā otrdienā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti KM uzdeva sadarbībā ar Valsts kanceleju piedāvāt vairākus atalgojuma palielināšanas variantus SEPLP locekļiem, lai šonedēļ deputāti varētu izskatīt iespējas atalgojumu palielināt.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš iepriekš pauda uzskatu, ka patlaban paredzētais atalgojums - 2368 eiro pirms nodokļu nomaksas jeb no 1700 eiro līdz 2050 eiro "uz rokas" - ir nekonkurētspējīgs un nesamērīgs atalgojums prasītai atbildībai no SEPLP locekļiem.

"Lai piemērotu atalgojumu prasītajam atbildības līmenim", Saeimas komisijas deputāti uzdeva KM sadarbībā ar Valsts kanceleju piedāvāt dažādus algu palielināšanas variantus. Deputāti sagaida, lai piedāvātie varianti tiktu salīdzināti ar citu līdzīgu institūciju vadības līmeņa algām, proti, lai būtu pievienota informācija, kur vēl šādu algu saņem līdzīgās institūcijās. Kā "griestus" deputāti noteica 3500 eiro padomes locekļiem, bet priekšsēdētājam - 3700 eiro uz rokas.

Pēc tam Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā lems par jaunu atalgojumu SEPLP locekļiem, grozot Atlīdzības likumā atalgojuma koeficientu. Pēc "atalgojuma jautājuma sakārtošanas", komisijā lems par pieteikšanās termiņa pagarināšanu konkursam uz vietām SEPLP.

Kaimiņš iepriekš uzsvēra, ka esošie pretendenti "paliks aktuāli" un turpinās piedalīties konkursā. Papildu termiņā mērķis būs piesaistīt vēl pretendentus, kas varētu kvalificēties SEPLP locekļa amatam.

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis iepriekš atklāja, ka Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome savu pretendentu SEPLP locekļa amatam pieteikumus gaidīs līdz 12.aprīlim. Patlaban plašākas detaļas valdība neatklāj, jo pieredze liecina, ka vairums savu dalību konkursam piesaka beidzamajā pieteikšanās dienā. Tajā pašā laikā Citskovskis atbalstīja, ka atalgojumu jautājums būtu jārisina, bet sistemātiski. Ja palielina SEPLP atalgojumu, tad jālemj arī par NEPLP atalgojuma palielināšanu. Valsts kancelejas direktora viedoklim pievienojās arī KM pārstāve Laizāne.

Jaunais likums noteic, ka SEPLP sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu Saeima saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto kārtību. Kandidatūras šim amatam tādējādi var izvirzīt ne mazāk kā desmit Saeimas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu