Tiešraide ⟩ Jau šodien tiešsaistē un "dzīvajā" startē "Deep Tech Atelier"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 15. aprīlī, Rīgā oficiāli tiek atklāta trešā "Deep Tech Atelier" konference - Baltijā vērienīgākais pasākums, kas veltīts zinātņu ietilpīgajai uzņēmējdarbībai, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns.

Konferenci plkst. 10.00 atklās Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa uzruna, kā arī tiešraidē klausītājus uzrunās LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Šogad konference pilnībā notiks tiešsaistē un tiešraidē šajā platformā, daļēji tiešraidē konferenci 15.aprīlī un 16.aprīlī translēs arī "Deep Tech Atelier" mediju partneris – TVNET GRUPA. Lai skatītos konferenci tiešraidē pilnībā un izmantotu interakcijas iespējas, piemēram, uzdotu jautājumus lektoriem, interesenti tiek aicināti reģistrēties bez maksas šajā vietnē.

"Mēs esam gandarīti, ka izaicinošos epidemioloģiskos apstākļos mums ir izdevies noorganizēt patiesi kvalitatīvu pasākumu. Uz trīs dažādām skatuvēm divās dienās kopā uzstāsies vairāk nekā 50 lektori - starptautiskie un Latvijas savas jomas eksperti un pieredzējuši profesionāļi. Šā gada "Deep Tech Atelier" fokusēsies uz trīs galvenajām tēmām - kosmosa tehnoloģijām, medicīnas un veselības aprūpes tehnoloģijām un zinātnisko atklājumu komercializāciju," skaidroja Rožkalns.

Rožkalns arī pauda, ka neatkarīgi no konferences norises formāta mērķis paliek nemainīgs - sekmēt augstas pievienotās vērtības ekonomikas izaugsmi Latvijā.

Ne velti dienu pirms oficiālās konferences atklāšanas, 14. aprīlī, norisinās pirmais posms Latvijas zinātnes komercializācijas platformas "Commercialization Reactor" pasākumā "Ignition Event". Proti, zinātnieki no Latvijas, Polijas, Krievijas un Slovēnijas tiešsaistē un tiešraidē potenciālajiem uzņēmējiem prezentēs 12 jaunus atklājumus un inovatīvus risinājumus kosmosa, mākslīgā intelekta, robotikas, jauno materiālu, veselības un fotonikas jomā.

Pēc tam atlikušās dienas - 15. un 16. aprīlī - līdztekus "Deep Tech Atelier" uzņēmēji un zinātnieki strādās pie tā, lai šiem atklājumiem rastu plašāku tirgus lietojumu, veidotu komandas un galu galā zinātnē balstītās protokompānijas.

Tikmēr konferences dalībnieki varēs gan klausīties uzrunas, gan uzdot jautājumus, gan piedalīties diskusijās par nozarē aktuālām tēmām. Detalizēta programma pieejama šeit.

“Deep Tech Atelier” saistībā ar kosmosa tehnoloģijām tiks aktualizēti tādi jautājumi kā kosmosa jomas un investīciju perspektīvas, dažāda veida atbalsta instrumentu pieejamība, prototipēšana, pieredzes un iedvesmas stāsti.

Uz veselības aprūpes un medicīnas aprūpes skatuves tiks spriests par dažādu biomateriālu izmantošanas perspektīvām, gēnu inženieriju, tostarp par tās ētiskajiem aspektiem, virtuālās realitātes tehnoloģijām, jauno Eiropas Savienības medicīnas ierīču regulu un citiem aktuāliem jautājumiem,

Tikmēr uz zinātnes komercializācijas skatuves runās par nākotnes tendencēm, kas ietekmēs uzņēmējdarbību, intelektuālā īpašuma niansēm, universitāšu jaunuzņēmumu attīstības piemēriem, veiksmīgiem zinātnes komercializācijas prakses piemēriem starptautiski. Tāpat notiks starptautiskais zinātņietilpīgo jaunuzņēmumu konkurss. Tajā jau ir noskaidroti 20 finālisti, kas arī prezentēs savas idejas un stratēģijas investoru panelim. Pieciem labākajiem būs iespēja iegūt vērtīgas balvas sava uzņēmuma attīstībai.

Starp "Deep Tech Atelier" lektoriem ir kosmosa jomas vizionārs Riks Tamlinsons, futūrists, uzņēmējs un investors Igors Bēkers, organiskās ķīmijas doktors, autors un investors Dr. Aškans Fardosts, "Commercialization Reactor" dibinātājs un vadītājs Nikolajs Adamovičs, Latvijas Organiskās sintēzes institūta pētnieks Kristaps Jaudzems, "deep-tech" uzņēmuma "Exonicus" līdzdibinātājs Jānis Kondrāts, Latvijas digitālās veselības klāstera un jaunuzņēmuma "CheeksUp" līdzdibinātāja Ilze Zaharāne, uzņēmējs, "Baltic 3D" un "Custom 3D" dibinātājs Jānis Jātnieks, Latvijas kosmosa nozares uzņēmuma "Eventech" pārstāvis Pāvels Razmajevs, Latvijas Kosmosa industrijas asociācijas prezidents Pauls Irbins, Filadelfijas universitātes Zinātnes centra biznesa inkubācijas un akcelerācijas programmu direktore Karīna Sotņika un citi.

Ievērojot stingrus epidemioloģiskos noteikumus, pirms tam veicot Covid-19 testēšanu un ja tests būs negatīvs, atsevišķi lektori uzstāsies tiešraides studijās klātienē.

"Organizējot "Deep Tech Atelier", izvirzījām stingras epidemioloģiskās prasības, jo veselība un drošība ir prioritāte. Klātienē esošais personāls ir samazināts līdz minimumam, kā arī regulāri tiek veikti Covid-19 testi. Mēs patiesi ceram, ka jau nākamgad varēsim atgriezties pie ierastā pasākuma formāta klātienē, jo šajā nozarē svarīgi ir tiešie kontakti un iespēja satikt cilvēkus aci pret aci," piebilda Rožkalns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu