Francija strādā pie "īpašas pases", kas ļautu valstī ieceļot vakcinētajiem amerikāņiem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Francija varētu sniegt ASV pilsoņiem, kuri vakcinējušies Covid-19, “īpašu pasi”, kas ļautu apmeklēt valsti šajā vasarā, svētdien paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.

“Euronews” ziņo, ka “īpašā pase” attiektos arī uz cilvēkiem, kuriem ir negatīvs Covid-19 tests. Pašlaik Francijā ir trešais nacionālais “lokdauns”, kura laikā ir slēgti visi veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, tāpat ir stingri ierobežota starptautiskā ceļošana, un no plkst 19 sākas komandantstunda. Vienīgajiem ceļotājiem, Eiropas Savienības pilsoņiem, iebraucot valstī, nepieciešams uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu. No trešajām valstīm, kāda ir arī ASV, ir liegta jebkāda ieceļošana.

Svētdien Makrons paziņoja, ka karantīnas ierobežojumus Francija varētu atcelt, sākot ar maiju, jo tad arī vakcinēšanas kampaņai vajadzētu dot pirmos rezultātus. Francijas varasiestādes prognozē, ka līdz vasaras beigām būs vakcinēti faktiski visi pieaugušie.

“Mēs vēlamies skaistu vasaru frančiem, Eiropas pilsoņiem, kā arī amerikāņiem. Mēs smagi strādājam, lai radītu kādus risinājumus, lai atvieglotu dzīvi vakcinētajiem cilvēkiem, piemēram, ieviešot īpašu pasi,” sacīja Makrons.

Viņš norāda, ka Francijas valdība un Baltais nams “ir sarunu noslēguma stadijā par īpašas pases ieviešanu, un atlikuši vien tehniski jautājumi”.

Makrons piebilda, ka “īpašā pase” būtu daļa no Eiropā spēkā esošā sertifikāta.

“Ideja ir tāda, ka ASV pilsoņi varētu ieceļot Francijā, uzrādot datus par vakcīnu, vai arī negatīvu PĶR testu, kas veikts pēdējo trīs dienu laikā,” sacīja Francijas prezidents.

Eiropas Komisija iepriekš iezīmējusi plānu ieviest Eiropas Zaļo sertifikātu, kas ļautu atjaunot brīvu un drošu kustību starp 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Šajā sertifikātā tiktu iekļauta informācija par vakcīnas saņemšanu, vai arī par negatīvu Covid testu, kā arī par atveseļošanos no Covid pēdējo 180 dienu laikā.

Eiropas Komisijas amatpersonas paziņojušas, ka šāda veida sertifikāti visā Eiropas Savienībā varētu būt pieejami “vēlākais jūnija otrajā pusē”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu