Levits: Ir bijis pietiekami ilgs laiks, lai cilvēki aptvertu vakcinācijas nepieciešamību (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāk nekā pus gadu ilga skaidrošana bija pietiekami ilgs laiks, lai cilvēki Latvijā aptvertu vakcinācijas pret Covid-19 nepieciešamību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents uzsvēra, ka vakcinācijas atvēršana jebkuram iedzīvotājam ir gudrs lēmums. Viņš uzsvēra, ka, piemēram, seniori, kas ir bijusi viena no prioritārajām grupām, ir atvērta jau sen, piebilstot, ka ir cilvēki, kuri dažādu iemeslu dēļ nevēlas vakcinēties.

"Ir nepieciešams zināms izskaidrošanas darbs. Vienlaikus mēs runājam par šo samērā vienkāršo jautājumu jau vairāk nekā pus gadu. Tas ir pietiekams laiks, lai cilvēki aptvertu, ka vakcīna ir vajadzīga gan pašiem, gan sabiedrībai kopumā. Pamatinformācija visiem ir, cilvēki nedzīvo mežā," teica Levits, paužot pārliecību, ka lielākā daļa cilvēku ir saprātīga un dosies vakcinēties.

Amatpersona piekrita, ka ir daļa cilvēku, kas vakcinēties nevēlas pārliecības dēļ. Taču ir arī tādi, kas patlaban ir svārstīgi savā iespējamajā izvēlē. "Svārstīgā daļa ir pieejama saprātīgajam lēmuma par vakcināciju," uzskata prezidents, piebilstot, ka brīdī, kad būs pieejama iespēja vakcinētie ikkatram, tas radīs vilkmi un interesi to darīt arī tiem, kas vēl nav izlēmuši par labu potei. Levits arī atgādināja, ka vasarā varētu sākt darboties Covid-19 pases, kas, viņaprāt, arī varētu kāpināt interesi par vakcinēšanos.

Uzsverot, ka ir dīvaini, ka 30 gadus pēc neatkarības atjaunošanas Latvijā vēl atrodas cilvēki, kas neprot latviešu valodu, Levits neizslēdza, ka izņēmuma kārtā un rūpīgi visu izsverot varētu izdot vakcinācijas avīzi krievu valodā. Viņš arī akcentēja, ka varētu iegādāties reklāmas laukumus lielāko interneta portālu krievu valodas versijās.

Levits pārliecināts, ka, ja vakcīnu piegāde notiks pēc plāna, tad ir visas iespējas līdz vasaras beigām sasniegt iepriekš deklarēto mērķi par iedzīvotāju vairākuma potēšanu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu