Māras dīķī rīdzinieku acu priekšā ligzdo gulbji un lauči (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Laikā, kad tik daudz ko esam pasākuši darīt internetā, tajā skaitā arī vērot dabu, Māras dīķī rīdzinieku acu priekšā ligzdo lauči un gulbji, dodot iespēju šo procesu vērot nevis tiešsaistē, bet gan pašiem savām acīm. 

Abu sugu putnu pāri ligzdas novijuši ļoti tuvu blakus viens otram un kā kaimiņi sadzīvo itin mierīgi, lai gan laiku pa laikam viens otram nočiepj pa kādam zariņam. 

Kā novērojuši aculiecinieki, gulbju ligzdā jau izdētas pāris olas, taču par ziņkārīgu garāmgājēju skatieniem putni neliekoties īpaši traucēti. 

Lielu popularitāti gan pašu mājās, gan ārvalstīs pēdējos gados piedzīvojušas Latvijas Dabas fonda (LDF) organizētās tiešraides no dažādu savvaļas putnu ligzdām. Šajā pavasarī LDF atklāja 10. tiešraižu sezonu, kuru ievadīja negaidīti spraigi notikumi Durbes jūras ērgļu ligzdā.

Uz "Twitter" lietotāju mudinājumu nodrošināt tiešraides arī no lauču gulbju "ciemata", LDF sociālā tīmekļa vietnē atbildējis, ka ligzdošanas laikā kameras parasti uzstādītas netiek. Tādējādi rīdziniekiem, kas vēlēsies sekot šo putnu gaitām, nāksies vien pašiem doties uz Māras dīķi, protams, ievērojot klusumu  un distanci, lai putniem netraucētu. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu