Viens no pirmajiem elektriskajiem superauto nonācis pārdošanā (2)

Cena var pārsniegt miljonu
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls Foto: Daimler AG

Mercedes-Benz jau tālajā 2012.gadā iestatīja kursu modeļu klāsta elektrifikācijas virzienā, kad sportisko modeļu struktūrvienība AMG izlaida pilnībā elektrisko SLS AMG Coupe Electric Drive. Koši dzeltenzaļais auto, kas viens no deviņiem analogiem eksemplāriem, bija starp dinamiskākajiem zīmola spēkratiem un tagad ir pieejams iegādei. Jādomā, ka potenciālo pircēju netrūks un viņi visi arī zina, ka mašīna, visticamāk, maksās ārprāta naudu. 

Kad iznāca SLS AMG Coupe Electric Drive, tas bija jaudīgākais un dinamiskākais Mercedes-AMG automobilis. Pie katra riteņa ir uzstādīts pa elektromotoram. Lai gan tie ir ārkārtīgi kompakti un sver tikai 45 kilogramus katrs, motoru kopējā jauda ir 750 ZS, savukārt maksimālais griezes moments sasniedz 1000 Nm. Tāpēc nav pārsteigums, ka pat ar 548 kg smagu akumulatoru auto spēj līdz 100 km/h paātrināties 3,9 sekundēs un attīsta elektroniski ierobežotu 250 km/h maksimālo ātrumu.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive Foto: RM Sotheby's

Ar šiem parametriem elektriskais SLS AMG kvalificējās pasaulē ātrākā sērijveida elektroauto titulam, tomēr sasniegums nenodrošināja mašīnai panākumus reālajā pasaulē, un no sākotnēji plānotajiem 100 eksemplāriem Mercedes-AMG uzbūvēja tikai deviņus. Izsoļu nams RM Sotheby’s vienu no tiem tagad lūkos pārdot. Automobilis sākumā tika piegādāts pircējam Šveicē, taču tagad atrodas Nīderlandē, raksta vācu Auto Motor und Sport. 

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls Foto: Daimler AG

Konkrētais auto ir elektriskā AMG Green Electric krāsā, ar melnas ādas salona apdari un 3800 kilometru nobraukumu. Tam ir trīs braukšanas režīmi - Controlled Efficiency, Sport, Sport plus, kas tieši ietekmē automobiļa akseleratora atsaucību, maksimālo ātrumu un enerģijas patēriņu. Režīmu izvēle ir diezgan būtisks faktors, jo automobilim uzstādītā litija jonu akumulatora ietilpība ir tikai 60 kWh, un tikai ar iespēju braukt kontrolēti efektīvi SLS AMG Coupe Electric Drive spēj nobraukt līdz 250 km.

Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls
Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ilustratīvs attēls Foto: Daimler AG

Lai kā, pat ar 60 kWh ietilpību un 600 kW maksimālo jaudu akumulators bija labākais, kas 2012.gadā autobūves industrijā bija dabūjams. Par bāzi izmantotais SLS AMG,  tehnoloģiskās inovācijas un elektropiedziņas izmantošanai veiktās izmaiņas konstrukcijā kupejas sākuma cenu pacēla līdz 416 500 eiro. Tagad tā varētu būt vismaz divas reizes augstāka un gaidāmajā izsolē pat pārsniegt 1 miljona eiro robežu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu