Nozares, kam pēc šķiršanās lielāku uzmanību varētu veltīt Melinda Geitsa (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Bils un Melinda Geitsi bija viens no bagātākajiem filantropu pāriem pasaulē. Pēc šķiršanās viņi abi būs vieni no bagātākajiem cilvēkiem pasaulē, vēsta CNN.

Vairākus gadus darbojoties filantropijā, Melinda Geitsa ir kļuvusi par savdabīgu paraugu naudas ziedotājiem. Šķiršanās no Bila Geitsa varētu pavērt jaunas iespējas.

“Nav šaubu, ka Melindai Geitsai ir zināma ietekme. Tas ir pats svarīgākais – apzināties, ka filantropu aprindās Geitsai ir ļoti svarīga loma – viņā ieklausās,” skaidro “Merian Ventures” dibinātājs Aleksis de Rādts.

Jau iepriekš Geitsa ir pievērsusies atsevišķām darbības nozarēm, un eksperti prognozē, kuras būs Geitsas prioritārās darbības nozares pēc šķiršanās no vīra.

Sieviešu un meiteņu iedvesmošana

Sieviešu atbalstīšana ir viena no Geitsas svarīgākajām darbības nozarēm. Tieši tāpēc 2015. gadā viņa radīja investīciju kompāniju “Pivotal Ventures”.

“Pēc tam, kad Bils un es atvērām mūsu fondu, es sāku veltīt laiku sievietēm visā pasaulē, cenšoties izprast, kā nevienlīdzība izpaužas sieviešu un meiteņu dzīvēs.

Dati ir nepielūdzami – ja tu esi meitene, tad tava dzīve būs sarežģītāka,” pērn rakstīja Melinda Geitsa.

Ar dažādiem ziedojumiem un investīcijām viņas vadītā kompānija atbalsta centienus atbalstīt sievietes. “Pivotal Ventures” galvenais mērķis ir palīdzēt sievietēm nonākt vadošās pozīcijās “atslēgas jomās”, piemēram, tehnoloģiju nozarē.

2020. gada jūnijā Melinda Geitsa apvienoja spēkus ar Makenziju Skotu (miljardiera Džefa Bezosa bijušo sievu), abām dibinot programmu, kas sniegs 30 miljonu dolāru vērtu atbalstu organizācijām, kuras palīdz audzēt sieviešu ietekmi ASV līdz 2030. gadam.

“Es domāju, ka cilvēki parastie var daudz mācīties no Melindas un viņas mērķiem filantropijā. Viņa ir ļoti mērķtiecīga un vienmēr pievērš uzmanību sarežģītajiem nevienlīdzības jautājumiem, cenšoties palīdzēt sievietēm un meitenēm visā pasaulē,” norāda “She’s the First” vadītāja Tamija Tibetsa.

Garīgā veselība

Darbojoties “Pivotal Ventures”, Geitsa ir īstenojusi vairākas iniciatīvas attiecībā uz garīgo veselību, fokusējoties uz jauniešiem. Šopavasar viņa palīdzēja īstenot kampaņu, kas pievērš uzmanību pamatskolēnu garīgās veselības stāvoklim. Šīs programmas ietvaros tiek sniegti resursi vecākiem un aizbildņiem, lai viņi varētu pievērst plašāku uzmanību skolēnu emocionālajai labklājībai.

2020. gadā Geitsa īstenoja palīdzības programmu organizācijām, kas pievērš uzmanību jauniešu garīgajai veselībai, it īpaši minoritātēm – gan rases, gan seksuālās orientācijas jautājumos.

Vakcīnas un vakcīnu pieejamība

Melinda Geitsa ir paudusi aktīvu nostāju vakcīnu jautājumos – pēdējā gada laikā arī saistībā ar Covid-19 pandēmijas seku mazināšanu.

“Ikvienam ir vajadzīga šī vakcīna. Ja mēs koncentrēsimies tikai uz augsta ienākuma valstīm, šī slimība nekur nepazudīs.

Mēs turpināsim redzēt nevajadzīgas nāves un arī ekonomikas atlabšana būs daudz lēnāka, tāpēc vakcīnas ir vajadzīgas ikvienam,” sacīja Geitsa, runājot par vakcīnām.

Kopumā Geitsu fonds ir ziedojis 1,75 miljardus dolāru vakcīnu izstrādes atbalstam un cīņai pret Covid-19.

Nabadzība

Palīdzēt cilvēkiem izkļūt no nabadzības ilgu laiku ir bijusi Bila un Melindas Geitsu fonda prioritāte. Melinda Geitsa par to rakstīja jau 2018. gada oktobrī, norādot, ka “ir jānodrošina, ka visiem cilvēkiem ir piekļuve digitālajām tehnoloģijām, taču pašlaik miljardiem cilvēku neko par to nezina. Digitālās tehnoloģijas var būt kā instruments, kas palīdz izkļūt no nabadzības,” norādīja Geitsa.

Iepriekš vēstīts, ka maija sākumā Bils un Melinda Geitsi paziņoja par šķiršanos. Šīs ziņas daudziem ekspertiem ir radījušas bažas par to, vai un kā bijušo laulāto kopīgais fonds turpinās savu darbību un kā attīstīsies filantropijas nozare kopumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu